• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Taiteiden yönä poikkeusreittejä ja lisäliikennettä

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Perjantaina 21.8. vietettävänä Taiteiden yönä joukkoliikenteessä on runsaasti lisävuoroja. Tapahtumat aiheuttavat myös poikkeusjärjestelyjä liikenteessä.

Taiteiden yön päätapahtuma on liikkuva ilmapalloesitys, joka alkaa Ruotsalaisen teatterin päädystä klo 21 ja etenee Sofiankadun kautta Senaatintorille, jossa esitys päättyy noin klo 22.30. Tapahtuma-alueen katuja suljetaan liikenteeltä ja se aiheuttaa keskustan linjoille poikkeusreittejä.

Esitystä valmistellaan Ruotsalaisen teatterin kupeessa ja sen vuoksi Erottajan terminaalissa sijaitseva linjan 42 pysäkki ei ole käytössä klo 18 - 21.30. Bussi käyttää tänä aikana päätepysäkkinä Mannerheimintiellä sijaitsevaa linjan 20N Erottajan pysäkkiä.

Bussi 16 liikennöi klo 20 alkaen liikennöinnin päättymiseen saakka poikkeusreittiä Liisankatu - Kaisaniemenkatu / Vilhonkatu - Kaivokatu - Mannerheimintie - Yrjönkatu.

Senaatintorin ja Kauppatorin raitioliikenne siirretään poikkeusreiteille esityksen ajaksi. Korkealla leijuvien eläinhahmojen vuoksi alueen ajolangoista katkaistaan ajojännite, joten raitiovaunut eivät voi liikennöidä alueella. Raitiovaunujen poikkeusreitit alkavat noin klo 20.15 ja päättyvät noin klo 23.

Linjat 3B ja 3T ovat Helsinginkadun kiskotyömaan vuoksi jo entuudestaan poikkeusreiteillä: kolmoset liikennöivät Kuusitieltä Eiran kautta Paavalin kirkolle. Tähän poikkeusjärjestelyyn tulee Taiteiden yön esityksen ajaksi muutos siten, että linjat 3T ja 3B ajavat Bulevardin ja Fredrikinkadun kautta linjan 1A päätepysäkille Eiraan. Vaunut vaihtavat linjakilven Perämiehenkadun päätepysäkillä.

Linjat 4 ja 4T ajavat Mannerheimintieltä Bulevardin kautta linjan 6 päätepysäkille Hietalahteen. Ajamatta jäävää Katajanokan reittiosuutta korvaa bussi 4X, jonka lähtöpysäkkinä keskustassa on Mannerheimintiellä Sokoksen edessä sijaitseva linjan 24 pysäkki. Bussi 4X ajaa Postikatua, Kaisaniemenkatua, Liisankatua ja Mariankatua raitiolinjan 4 reitille. Bussi ajaa tunnuksella 4TX raitiolinja 4T:n päätepysäkille Katajanokan terminaaliin.

Linjat 7A ja 7B ajavat Kruununhaan sijasta Rautatieaseman ja Kaisaniemen kautta.

Lisäliikenne
Taiteiden yönä raitiolinjat 6, 9 ja 10 jatkavat liikennöintiä tavallista pidempään. Linjan 6 viimeinen lähtö Hietalahdesta Arabiaan on klo 1.36, linjan 9 viimeinen lähtö Kolmikulmasta Pasilaan klo 1.40 ja linjan 10 viimeinen lähtö Kirurgilta Pikku Huopalahteen klo 1.39.

Metro jatkaa liikennöintiä kaksi tuntia normaalin liikennöintiajan päättymisen jälkeen. Metrojunat ajavat Taiteiden yönä kolmen vaunuparin pituisilla junilla. Viimeinen lähtö Ruoholahdesta Mellunmäkeen on klo 1.16 ja Vuosaareen klo 1.21. Mellunmäestä Ruoholahteen ajetaan viimeinen lähtö klo 1.06 ja Vuosaaresta Ruoholahteen klo 1.11. Itäkeskuksesta viimeinen juna Ruoholahteen lähtee klo 1.17.

Useilla Helsingin sisäisillä bussilinjoilla sekä seutubussilinjoilla on lisälähtöjä Taiteiden yönä.



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös