• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Linjan 51 poikkeusreitti voimassa syyskuun loppuun

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Bussilinja 51 siirtyi poikkeusreitille elokuussa Läntisellä Brahenkadulla tehtävien kiskotöiden vuoksi. Bussi ajaa poikkeusreittiä töiden loppuun asti eli syyskuun loppupuolelle.

Linja ajaa Siltasaaresta lähtiessään Kalliossa suoraan Fleminginkatua Aleksis Kiven kadulle ja edelleen Sturenkadulle omalle reitilleen. Toiseen ajosuuntaan linja ajaa Sturenkatua Wallininkadun kautta Toiselle linjalle ja Siltasaareen. Bussilta jää ajamatta reittiosuus Kaarlenkadulla ja Läntisellä Brahenkadulla, Hakaniemen suuntaan myös Fleminginkadulla ja Porthaninkadulla.


Kartta linjan 51 poikkeusreitistä (pdf): Näytä liitetiedosto 531



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Onko linjan 51 poikkeusreittiä Siltasaaren suuntaan ajettaessa muutettu? Vielä syyskuun alussa bussit ajoivat Wallininkatua pitkin Toiselle linjalle, kuten alkuperäisessä tiedotteessa ilmoitetaan. Nyt viikon sisällä olen käyttänyt linjaa useamman kerran ja jokainen kerta bussi on ajanut Alppikadun kautta Toiselle linjalle. Jälkimmäisen reitin varrella olevaa kahta pysäkkiä, Wallininkatu ja Kuntatalo, ei kuitenkaan käytetä, koska ne eivät kuulu alkuperäiseen poikkeusreittiin. Miksei siis ajaa edelleen suoraa reittiä(Wallininkatua)?
 
Nyt viikon sisällä olen käyttänyt linjaa useamman kerran ja jokainen kerta bussi on ajanut Alppikadun kautta Toiselle linjalle. [...] Miksei siis ajaa edelleen suoraa reittiä(Wallininkatua)?

Voisinpa veikata syyn olevan kääntymisen Wallininkadulta Toiselle linjalle. Kyseinen risteys kun ei mikään maailman tilavin ole ja siitä pitäisi kuitenkin teliautoilla sompailla. Poikkeusreitti on jo alunperin suunniteltu huonosti menemään katuja joita pitkin ei normaalisti busseja liiku paitsi korkeintaan suoraan Wallininkatua Toisen linjan yli. Järkevä suunnittelija olisi toki laittanut reitin alun alkujaan kulkemaan Alppikadun kautta, mistä busseja kulkee jo valmiiksi ja risteyksissä on pysäköintikieltoja niin että ne mahtuvat kulkemaan hyvin. Mutta nämä suunnittelun kukkasethan erityisesti poikkeus- ja korvausliikenteessä ovat aivan normaalia käytäntöä HKL:lla, toivottavasti HSL:llä asiaan tulee muutos.
 
Takaisin
Ylös