• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Liikkujan viikko kannustaa bussin kyytiin

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Liikkujan viikko 16.9.–22.9. herättelee helsinkiläisiä huomaamaan jokapäiväisten liikkumisvalintojen ympäristövaikutukset. Junan, bussin, pyöräilyn ja henkilöauton hiilidioksidipäästöjä voi vertailla Liikkujan viikon näyttelyssä, joka avataan kaupunkisuunnitteluviraston näyttelytila Laiturilla keskiviikkona 16.9. Iltapäivällä Laiturilla keskustellaan kuntien roolista liikenteen päästöjen vähentämisessä ”Liikenne ja ilmasto” -seminaarissa. Liikkujan viikko huipentuu Autottoman päivän tapahtumaan, joka järjestetään tänä vuonna Kampin Narinkkatorilla tiistaina 22.9.

Autoton päivä rohkaisee antamaan autolle vapaapäivän
Autottoman päivän tapahtuma tarjoaa tietoiskun vaihtoehdoista yksin autoilemiselle. Tänä vuonna toritapahtuma järjestetään joukkoliikenneyhteyksien solmukohdassa, Kampin Narinkkatorilla eikä tapahtuman vuoksi suljeta katuja henkilöautoliikenteeltä. Sen sijaan kaupungin eri virastot yhdessä kansalaisjärjestöjen ja yritysmaailman edustajien kanssa tarjoavat käytännön esimerkkejä turhan autoilun vähentämiseksi. Päivän aikana perehdytään joukkoliikenteen mahdollisuuksiin, tutustutaan yhteiskäyttöautoihin sekä puhutaan niin ruuhkamaksuista, liikenneturvallisuudesta kuin pyöräteistä. Lisäksi torilla voi kokeilla parkouria, korjauttaa polkupyöränsä ja kuunnella musiikkia.

Narinkkatorin teltoilla tietoa jakavat HKL ja YTV, City Car Club, Euroopan komissio ja Europarlamentin tiedotus, Fillari-Helsinki, Fortum, Helsingin kaupungin rakennusvirasto/pysäköinninvalvonta, Helsingin kaupungin ympäristökeskus, Motiva Oy, nuorisoasiankeskus, Taksiliitto, Helsingin taksiautoilijat ja pääkaupunkiseudun taksitarkastajat, VR lähiliikenne, ja Uudenmaan luonnonsuojelupiiri sekä Ylioppilaslehti ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunta. Infoteltat palvelevat klo 11–18.

Narinkkatorin lavalla on ohjelmaa klo 11-17.

• klo 11 Stadin juhlaorkesteri
• klo 13 Pyörähuutokauppa, osa 1(pyöriä rajoitettu määrä)
• klo 14 Captor (Vuoden 2009 Ääni & Vimma bändikilpailun toinen sija)
• klo 15 Wedding Crasher (Vuoden 2009 Ääni & Vimma bändikilpailun voittaja)
• klo 16–16.10 Kiipeätkö seinille? – Parkour -ryhmän avoimet harjoitukset
• klo 16.15 Tiet turvallisiksi yhteistyöllä – tienkäyttäjien paneelikeskustelu
• klo 16.45 Pyörähuutokauppa, osa 2 (pyöriä rajoitettu määrä)
• klo 17 Fillaripoolo kaukalossa (säävaraus)

Lasten liikennekaupungissa, osoitteessa Auroran portti 2, voi polkuautoilla ilman alaikärajaa klo 9–14.
Kaupungin matkailutoimisto järjestää kaksi opastettua kävelykierrosta klo 16 ja klo 18, lähdöt matkailu-toimiston edestä, Pohjoisesplanadi 19. Kierroksille on vapaa pääsy, kielet suomi ja ruotsi, kesto 1,5 h.

Joukkoliikenteessä matkustetaan tarjoushinnoin
Joukkoliikenteen kampanjapäivänä matkustetaan jälleen tuntuvasti alennetuin hinnoin. Helsingin, Espoon, Vantaan, Keravan ja Kirkkonummen sisäiset aikuisten kerta- ja arvoliput maksavat euron. Lasten ja alennusryhmien lipun saa 50 sentillä. Hintaetu koskee myös HKL:n kännykkä- ja raitiovaunulippuja.

Muut liput hinnoitellaan vyöhykejaon mukaan niin, että kahden vyöhykkeen lipun eli seutulipun ja lähiseutu 2 -lipun saa kahdella eurolla (lapset 1 eurolla) ja kolmen vyöhykkeen lähiseutu 3 -lipun kolmella eurolla (lapset 1,50).

Kampanjapäivän liput ovat käytössä aamuvarhaisesta klo 4.30 alkaen seuraavan yötaksan alkamiseen klo 2.00 saakka. Lippuihin sisältyy normaali vaihto-oikeus. Kampanjahinta on ohjelmoitu lippuautomaatteihin ja matkakortinlukijaan, jolla arvolipun ostaminen sujuu vaivattomasti. Kertalipun saa joko kuljettajalta, konduktööriltä tai lippuautomaatista.

Kampanjahinnoittelusta poiketen U-linjoilla hintaetu koskee ainoastaan matkakortin arvolla ostettuja lippuja. Liikennevälineestä tai automaatista ostetulla kertalipulla ei voi myöskään vaihtaa U-liikenteen bussiin.

Autottomana päivänä halutaan kiinnittää huomiota liikkumisen valintoihin ja niiden merkitykseen kaupunkikeskustojen ympäristölle ja arkielämän viihtyisyydelle.



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös