• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Lehtikeli pitää kiskot liukkaina

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Lehtikeli on raitioliikenteen jokasyksyinen riesa. Raitiovaunun pyörien alla lehdet murskautuvat nopeasti öljymäiseksi massaksi, joka saa kiskot erittäin liukkaiksi. HKL:n harjavaunut ovat ahkerasti ajossa, mutta tuulet lennättävät kiskoille kaiken aikaa lisää lehtiä.

Liukkaat kiskot moninkertaistavat ratikan jarrutusmatkan, joka on normaalistikin huomattavasti pitempi kuin auton. Raitiovaununkuljettajat muistuttavat, että niin autoilijoiden, jalankulkijoiden kuin pyöräilijöidenkin kannattaa ottaa lehtikeli huomioon kaupungilla liikkuessaan.

Viime hetken kadunylityksiä on syytä välttää, kun näkee että ratikka on tulossa. Erityisesti lapsille on hyvä muistuttaa, että ratikoiden lähellä pitää olla varovainen eikä kiskojen tuntumassa saa missään tapauksessa leikkiä.
Liukkaus hidastaa joskus matkantekoa niin, että aikatauluissa on vaikea pysyä. Tilanne on hankalin siellä, missä lehtipuut kasvavat aivan kiskojen vieressä, esimerksiksi Mäkelänkatdulla Munkkiniemen puistotiellä ja Mechelininkadulla.



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös