• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Osalle Jouko-linjoista muutoksia 2.11.

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Jouko-kaupunginosalinjojen J31, J32, J35 ja J94 reitteihin tehdään pieniä muutoksia 2.11.2009 alkaen. Lisäksi kutsulinjojen J60 ja J84 liikennöintialueet kasvavat, ja kutsulinjoille J74 ja J84 jää vain yhdet aikataulun mukaiset pysäkit.

Reittiliikennettä ajavien Jouko-kaupunginosalinjojen muutokset

Haagan Jouko-linja J31, Pohjois-Haaga–Munkkivuori, siirtyy Munkkivuoressa reitille: Raumantie–Naantalintie–Huopalahdentie–Vanha Viertotie–Ansaritie–Lapinmäentie. Osuuden on aikaisemmin liikennöinyt linja J35, jolta reitti vastaavasti jää pois. Reittimuutos tehdään, jotta Vanhan Viertotien palvelutalolta pääsee Jouko-bussilla vaihdotta Haagan terveysasemalle.

Lisäksi Haagan Jouko-linjat J31 ja J32 alkavat poiketa molemmissa suunnissa Pohjois-Haagan rautatieasemalla. Reittimuutos parantaa asiointimahdollisuuksia alueen lähikaupoissa.

Kontulan ja Kivikon Jouko-kaupunginosalinja J94 poikkeaa marraskuun alusta alkaen molemmissa suunnissa Kivikon terveysasemalla. Syysliikenteen alusta linja on poikennut myös Kivijatatiellä.

Kutsuliikennettä ajavien linjojen J60, J74 ja J84 muutokset

Kutsulinjan J60 (Hakaniemi/Kallio/Koskela/Vallilla/Maunula/Pakila/Torpparinmäki) liikennöintialue laajenee Eläintarhasta Laakson sairaalalle, Stadionin retkeilymajalle ja Töölön tullille, joka toimii vaihtopaikkana keskustan, Munkkiniemen ja Ruskeasuon suuntiin. Kutsulinjaa liikennöidään kahdella bussilla arkisin maanantaista perjantaihin klo 7–17.30.

Kutsulinjan J74 (Malmi/Puistola/Siltamäki/Suutarila/Jakomäki) liikennöinti tehostuu, kun linjalta poistetaan vähän käytetyt aikataulun mukaiset lähdöt Suutarilan palvelukeskukselta ja Jakomäen terveysasemalta. Linjan voi yhä tilata näille pysäkeille kuten muillekin liikennöintialueen pysäkeille.

Marraskuun alusta alkaen linjalla J74 on vain yksi aikataulun mukainen pysäkki Ala-Malmin torilla. Pysäkin nimi on Malmin asema ja pysäkkinumero 3443. Tältä pysäkiltä kyytiin voi nousta ilman ennakkotilausta maanantaista perjantaihin tasatunnein klo 8–15. Muuten linja J74 liikennöi alueellaan ennakkoon puhelimitse tehtyjen tilausten perusteella arkisin klo 7.30–16.

Kutsulinjan J84 liikennöintialue laajenee, niin että linjan J84 voi jatkossa Laajasalon lisäksi tilata myös Herttoniemen metroaseman ja sairaalan väliselle alueelle, Jollakseen ja Tammisaloon. Laajasalon terveysaseman ja Herttoniemen metroaseman aikataulun mukaiset pysäkit muuttuvat kutsupysäkeiksi.

Marraskuun alusta linjalla J84 on vakiolähtö maanantaista perjantaihin klo 8–15 Laajasalon ostoskeskukselta. Tältä pysäkiltä voi nousta kyytiin ilman ennakkotilausta. Muuten kutsulinja J84 liikennöi alueellaan ennakkoon puhelimitse tehtyjen tilausten perusteella aina klo 16 asti.

Kutsulinjat eroavat tavallisista reittilinjoista siten, että niillä ei ole vakioreittiä tai -aikataulua. Sen sijaan kutsulinjat liikennöivät omalla alueellaan matkustajien ennakkoon puhelimella tekemien tilausten eli kutsujen perusteella. Kutsulinjat tilataan Liikenneinfokeskuksesta numerosta 09 310 12345. Lisäksi kutsulinjoilla J74 ja J84 on molemmilla marraskuun alusta alkaen yksi aikataulun mukainen pysäkki, jolta on mahdollisuus nousta kyytiin ilman ennakkotilausta.




J31 uusi reittiosuus (poistuu linjalta J35) (pdf): Näytä liitetiedosto 610
J31 ja J32 reittiosuus Pohjois-Haagassa (pdf): Näytä liitetiedosto 611
J94 uusi reittiosuus (pdf): Näytä liitetiedosto 612
J60 liikennöintialue (pdf): Näytä liitetiedosto 615
J74 liikennöintialue (pdf): Näytä liitetiedosto 614
J84 liikennöintialue (pdf): Näytä liitetiedosto 613



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös