• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Metron pelastusharjoitus onnistui hyvin

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Metrossa torstain ja perjantain 22. – 23.10. välisenä yönä järjestetty pelastusharjoitus saavutti tavoitteensa erinomaisesti, arvioi harjoituksen johtaja Seppo Jussila HKL:stä.

”Viranomaisten ja eri yksiköiden yhteistoiminta sujui hyvin, pelastustoimet hoidettiin ripeästi ja savunpoisto metrotunnelista käynnistettiin nopeasti lähes maksimiteholla. Harjoitusjunan matkustajina toimineet vapaaehtoiset hoitivat kukin oman osansa huolellisesti eläytyen ja noudattaen ennalta väljästi sovittuja rooleja, jotka palvelivat pelastustoiminnan monipuolisuutta ja vaikeutta”, Jussila sanoo. ”Kiitoksen ansaitsevat kaikki muutkin yksiköt ja henkilöt, joiden yhteistyöllä harjoituksesta saatiin hyvää oppia ja kokemusta.”

”Lisäksi kutsuvieraille ja tarkkailijoille pystyttiin tarjoamaan poikkeuksellisen hyvät olosuhteet seurata harjoitusta. Tämä on sekä HKL:n henkilöstölle että yhteistyökumppaneille varmasti monella tapaa hyödyllistä.”

Harjoituksen keskeisenä sisältönä olivat pelastustyöt, evakuointi, toiminnan johtaminen sekä yhteistoiminta. Mukana olivat Helsingin pelastuslaitoksen sammutus- ja lääkintäyksiköt, Länsi-Uudenmaan ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitokset, poliisi, hätäkeskuslaitos sekä Vapaaehtoinen pelastuspalvelu. HKL:stä harjoitukseen osallistuvat mm. metron liikennetuotanto ja liikenteenohjaus, vaunukaluston huolto ja korjaus, tekninen valvomo, kulunvalvonta ja järjestyksenpito, ratasähkötiimi, viestilaitehuolto sekä viestintä.

Jo harjoituksen valmisteluun sisältyi runsaasti mm. poikkeustilanneohjeisiin liittyvää koulutusta HKL:n ja pelastuslaitoksen henkilökunnalle. Viime keväänä käynnistyneen suunnittelun yhteydessä on myös tehty ylimääräisiä tarkastuksia metron laitteistolle

Poikkeustilanteisiin liittyvää toimintaa harjoitellaan metrossa säännöllisesti. Harjoitusten tarkoituksena on pitää yllä toimintavalmiutta ja eri viranomaisten yhteistyötä poikkeustilanteissa. Käytännön harjoittelu on myös paras tapa kouluttaa niin HKL:n kuin yhteistyökumppanien uutta henkilöstöä toimimaan poikkeustilanteissa. Harjoituksissa saatuja kokemuksia käytetään hyödyksi tulevaa koulutusta ja harjoituksia suunniteltaessa sekä ohjeistusta kehitettäessä.



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös