Näytetään tulokset 1-1/1

Viestiketju: Metron pelastusharjoitus onnistui hyvin

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  6165

  oletus Metron pelastusharjoitus onnistui hyvin

  Metrossa torstain ja perjantain 22. – 23.10. välisenä yönä järjestetty pelastusharjoitus saavutti tavoitteensa erinomaisesti, arvioi harjoituksen johtaja Seppo Jussila HKL:stä.

  ”Viranomaisten ja eri yksiköiden yhteistoiminta sujui hyvin, pelastustoimet hoidettiin ripeästi ja savunpoisto metrotunnelista käynnistettiin nopeasti lähes maksimiteholla. Harjoitusjunan matkustajina toimineet vapaaehtoiset hoitivat kukin oman osansa huolellisesti eläytyen ja noudattaen ennalta väljästi sovittuja rooleja, jotka palvelivat pelastustoiminnan monipuolisuutta ja vaikeutta”, Jussila sanoo. ”Kiitoksen ansaitsevat kaikki muutkin yksiköt ja henkilöt, joiden yhteistyöllä harjoituksesta saatiin hyvää oppia ja kokemusta.”

  ”Lisäksi kutsuvieraille ja tarkkailijoille pystyttiin tarjoamaan poikkeuksellisen hyvät olosuhteet seurata harjoitusta. Tämä on sekä HKL:n henkilöstölle että yhteistyökumppaneille varmasti monella tapaa hyödyllistä.”

  Harjoituksen keskeisenä sisältönä olivat pelastustyöt, evakuointi, toiminnan johtaminen sekä yhteistoiminta. Mukana olivat Helsingin pelastuslaitoksen sammutus- ja lääkintäyksiköt, Länsi-Uudenmaan ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitokset, poliisi, hätäkeskuslaitos sekä Vapaaehtoinen pelastuspalvelu. HKL:stä harjoitukseen osallistuvat mm. metron liikennetuotanto ja liikenteenohjaus, vaunukaluston huolto ja korjaus, tekninen valvomo, kulunvalvonta ja järjestyksenpito, ratasähkötiimi, viestilaitehuolto sekä viestintä.

  Jo harjoituksen valmisteluun sisältyi runsaasti mm. poikkeustilanneohjeisiin liittyvää koulutusta HKL:n ja pelastuslaitoksen henkilökunnalle. Viime keväänä käynnistyneen suunnittelun yhteydessä on myös tehty ylimääräisiä tarkastuksia metron laitteistolle

  Poikkeustilanteisiin liittyvää toimintaa harjoitellaan metrossa säännöllisesti. Harjoitusten tarkoituksena on pitää yllä toimintavalmiutta ja eri viranomaisten yhteistyötä poikkeustilanteissa. Käytännön harjoittelu on myös paras tapa kouluttaa niin HKL:n kuin yhteistyökumppanien uutta henkilöstöä toimimaan poikkeustilanteissa. Harjoituksissa saatuja kokemuksia käytetään hyödyksi tulevaa koulutusta ja harjoituksia suunniteltaessa sekä ohjeistusta kehitettäessä.  Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 28.10.2009 kello 15:58. Syy: päivitetty

Vastaavia viestiketjuja

 1. Metron nopeuttaminen Länsimetron ja Sipoon metron jälkeen
  kirjoittanut kemkim foorumissa Metrot
  Vastauksia: 88
  Viimeisin viesti: 13.07.2011, 21:26
 2. Metron liikennöintiaika
  kirjoittanut R.Silfverberg foorumissa Metrot
  Vastauksia: 66
  Viimeisin viesti: 29.12.2009, 22:54
 3. Metron paloturvallisuus
  kirjoittanut kemkim foorumissa Metrot
  Vastauksia: 43
  Viimeisin viesti: 28.10.2009, 12:02
 4. HKL: Metrossa pidetään pelastusharjoitus yöllä 22.-23.10.
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 19.10.2009, 11:50
 5. Metron tukilinja 99
  kirjoittanut ilpo foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 14
  Viimeisin viesti: 02.07.2005, 13:49

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •