• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: HKL tutkii Östersundomin joukkoliikennetarpeita

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HKL tekee joukkoliikennetutkimuksen Östersundomin alueen asukkaille. HKL kysyy pian vuosi sitten Sipoosta Helsinkiin liitetyn alueen asukkaiden joukkoliikennekokemuksista ja kartoittaa joukkoliikenneyhteyksien kehittämistarpeita.

Kaikkiin alueen kotitalouksiin postitetaan kyselylomake viikolla 46. Kyselyllä selvitetään muun muassa matkakohteita, sopivia vuorovälejä, matkojen tarkoituksia, matkustusaikoja ja tyytyväisyyttä alueen joukkoliikennepalveluihin.

Kyselyn tarkoituksena on varmistaa Helsinkiin liitettyjen alueiden asukkaille parhaat mahdolliset joukkoliikennepalvelut jatkossakin.

Vuoden 2009 alussa Helsinkiin liitettiin Sipoosta Östersundomin alue ja Vantaasta niin sanottu Västerkullan kiila. Koko liitosalueen yhteinen pinta-ala on runsaat 29 neliökilometriä. Alueella asuu hiukan yli 2 000 asukasta.

Nykyisin itäisen Helsingin uusia kaupunginosia palvelevat osin pikkubusseilla liikennöitävät linjat 91 ja 93. Ne kuljettavat matkustajia alueen pääväylän Uuden Porvoontien varteen Östersundomiin, josta on vaihtoyhteys U-linjoilla keskustaan ja Itäkeskuksen metroasemalle. Tänä syksynä lisättiin alueen liikennetarjontaa ja mm. linjan 93A kaikki lähdöt ajetaan suoraan Itäkeskukseen. Myös Porvoon Liikenteen, Pohjolan liikenteen ja Etelä-Suomen linjaliikenteen liikennöimissä U-linjojen busseissa liitosalueella kelpaavat Helsingin sisäiset matkaliput sekä seutuliput.

Edellisen kerran HKL kartoitti alueen asukkaiden joukkoliikennetarpeita ennen alueliitosta, kesäkuussa 2008.



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös