• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: HKL:llä sikainfluenssasuunnitelma

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HKL on laatinut yhdessä liikennöitsijöiden kanssa toimenpidesuunnitelmat sitä silmällä pitäen, että tauti alkaa kaataa kuljettaja petiin. Influenssaviestinnässä HKL tekee tiivistä yhteistyötä YTV:n kanssa.

Liikennöitsijät pyrkivät paikkaamaan kuljettajien sairauspoissaoloja mahdollisimman pitkään varahenkilöillä, hallintohenkilöstöllä ja esimerkiksi kuljettajakoulutuksia siirtämällä. Supistukset otetaan käyttöön vasta, jos muut keinot eivät auta.

Tällä hetkellä kuljettajatilanne on hyvä niin raitioliikenteessä, metrossa kuin bussiliikenteessäkin.

Concordian, Helsingin Bussiliikenne Oy:n ja Pohjolan Liikenteen supistukset perustuvat etukäteissuunnitelmaan, jonka liikennöitsijät ovat laatineet yhdessä HKL:n kanssa. Liikenteen vähennykset kohdennetaan vuoroihin, joilla kulkee yleensä vähän matkustajia tai joilla on korvaavaa liikennettä. Supistukset pyritään myös jakamaan tasaisesti eri puolille kaupunkia.

Helsingin Bussiliikenne Oy:n kanssa on sovittu, että jos laaditun listan mukaiset supistukset eivät riitä ja kuljettajia sairastuu ennakoitua enemmän, yhtiön linjoilla siirrytään arkisin keskikesän liikenteeseen. Vii-konloppuisin liikennöidään syysaikatauluilla.

HKL ja liikennöitsijät tarkistavat yhdessä supistusuunnitelmia hyvissä ajoin, mikäli pandemia pahenee ja kuljettajatilanne yhä heikkenee.

Mikäli raitioliikennettä supistetaan, kaikilla linjoilla siirrytään arkipäivisin kesän 2009 aikatauluihin. Viikonloppuisin ajetaan normaaleilla syysaikatauluilla. Mikäli tämä ei riitä, siirrytään erikseen epidemian varalle suunniteltuihin aikatauluihin, jotka vastaavat keskikesäksi 2010 suunniteltua liikennettä.

Metro siirtyy tarvittaessa keskikesän 2009 aikatauluihin, jolloin arkisin liikennöidään lauantaiaikatauluilla.

HKL ja liikennöitsijät pitävät tiiviisti yhteyttä koko pandemiatilanteen ajan.

Influenssaviestinnässä nettitiedotus on tärkeässä osassa. Liikennöitsijät lähettävät iltayhdeksään mennessä tiedot seuraavan aamun HKL:n bussiliikenteestä ja YTV:n liikenteestä sähköpostilla YTV:lle, josta tiedot siirretään YTV:n nettisivuille. HKL:n nettisivuilta on linkki YTV:n sivuille.
Liikennöitsijät tarkistavat aamuisin kuljettajatilanteen ja lähettävät päivittämänsä taulukon YTV:lle, josta tiedot siirretään YTV:n nettisivuille.

YTV Liikenteen Viestintä ja HKL:n viestintä laativat yhdessä lehdistötiedotteen siitä, kuinka matkustajat löytävät tiedot influenssan aikaisista liikennejärjestelyistä. Reittioppaaseen liitetään huomioteksti, joka kertoo, mistä oikea ajantasainen tieto löytyy.

HKL käyttää influenssaviestintään myös muita sähköisiä välineitään, muun muassa ratikkapysäkkien Helmi-näyttöjä, näyttötauluja, joita on eri puolilla liikenneverkkoa, sekä metroasemien kuulutuksia. Tilanteesta kerrotaan myös HKL Linjalla – sivulla liikennevälineiden ilmaisjakelulehdissä.



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
HKL:n automaatioprosessi on ilmeisesti edennyt odotettua nopeammin: "sitä silmällä pitäen, että tauti alkaa kaataa kuljettaja petiin". Ilmeisesti tämä "viimeinen kuljettaja" kuljettaa enää sitä bussia, jolla ajetaan automaattivalvomon henkilökunta töihin ja kotiin. :D
 
Takaisin
Ylös