• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Länsimetron alkupaukkua juhlittiin Ruoholahdessa

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Länsimetron virallinen alkupaukku-tilaisuus järjestettiin tiistaina 24. marraskuuta nykyisen metrotunnelin vieressä, Ruoholahden kauppakeskuksen alapuolella. Helsingin ja Espoon kaupunkien ensimmäisen yhteisen jättihankkeen aloitusta kunnioitti läsnäolollaan myös liikenneministeri Anu Vehviläinen.

Suomen suurimman infrahankkeen rahoittavat Espoo ja Helsinki sekä valtio. Kaupungit jakavat Länsimetrosta aiheutuvat kustannukset siten, että kumpikin vastaa omista kustannuksistaan. Näin Espoon osuudeksi tulee 72 prosenttia ja Helsingin 28 prosenttia. Valtio on sitoutunut osallistumaan Länsimetron kustannuksiin 30 prosentin osuudella. Hankesuunnitelman perusteella laadittu Länsimetron kustannusarvio on 714 miljoonaa euroa lokakuun 2007 hintatasolla.

Länsimetron hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko korosti puheessaan metron tärkeyttä sekä seudun asukkaiden että liike-elämän kannalta.

- Ihmiset ja yritykset sijoittuvat hyvien liikenneyhteyksien varrelle. Meidän täytyy taata, että myös tulevaisuudessa pääkaupunkiseutu säilyy hyvänä paikkana elää, asua ja yrittää. Länsimetron ensimmäinen vaihe Ruoholahdesta Matinkylään vahvistaa alueiden sitomista tiiviimmäksi osaksi pääkaupunkiseutua. Länsimetron tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että pystymme myös päättämään metroyhteyden jatkamisesta Matinkylästä Kivenlahteen, Louko painotti.

Länsimetron rakentaminen alkaa Ruoholahdesta. Urakoitsijaksi valittu Lemminkäinen Infra Oy pystyttää parhaillaan työmaatukikohtaa Salmisaarentielle Länsiväylän sillan alle. Varsinaiset louhintatyöt alkavat tammikuussa.

Valmistuttuaan länsimetro kytkee Lauttasaaren ja Espoon eteläosat seudulliseen raideliikennejärjestelmään. Arvion mukaan länsimetroa tulee käyttämään yli 100 000 matkustajaa vuorokaudessa.



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...:
"Espoon osuudeksi tulee 72 prosenttia ja Helsingin 28 prosenttia. Valtio on sitoutunut osallistumaan Länsimetron kustannuksiin 30 prosentin osuudella. Hankesuunnitelman perusteella laadittu Länsimetron kustannusarvio on 714 miljoonaa euroa lokakuun 2007 hintatasolla."

Näinhän tämä metromatematiikka pelaa, eli jo tässä vaiheessa on realistisesti varauduttu kolmelta osapuolelta yhteensä 130 % maksuosuuksiin (eli olisiko loppuhinta siis 1.3*714 MEUR = 928.2 MEUR...?).
 
Takaisin
Ylös