Näytetään tulokset 1-5/5

Viestiketju: HSL yhdistää seudun liikenteen suunnittelun

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  8800

  oletus HSL yhdistää seudun liikenteen suunnittelun

  Helsingin seudun liikenne (HSL) aloittaa toimintansa 1.1.2010. Uusi seudullinen liikenneorganisaatio tehostaa joukkoliikennepalvelujen tuottamista ja toimivan liikennejärjestelmän kehittämistä. Liikenteen kokonaisvaltainen suunnittelu auttaa tarjoamaan kattavat liikkumismahdollisuudet seudun asukkaille.

  Yhdistämällä seudun joukkoliikennepalvelut yhteen organisaatioon helpotetaan matkustajien tiedonsaantia palveluista. Joukkoliikenteen käyttöä helpottamalla ja lisäämällä luodaan edellytykset elinvoimaiselle ja viihtyisälle Helsingin seudulle.

  HSL on merkittävä ja vahva toimija joukkoliikenteen alalla, sillä sen suunnittelemassa ja tilaamassa liikenteessä kulkee vuosittain yli 300 miljoonaa matkustajaa. Työntekijöitä uudessa kuntayhtymässä on noin 330, ja liikevaihto on lähes 500 milj. euroa vuodessa.

  Pääkaupunkiseudulla nykyisin toimivista organisaatioista uuteen kuntayhtymään siirtyvät YTV Liikenne, HKL:n suunnittelu- ja tilaajatoiminnot sekä matkalippujen tarkastus. HKL:ään jäävät edelleen raitio- ja metroliikennettä tuottavat toimintayksiköt.

  HSL vastaa joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta
  HSL vastaa jäsenkuntiensa joukkoliikenteen suunnittelusta ja järjestämisestä. Kuntayhtymän jäsenkuntia ovat perustamisvaiheessa Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava ja Kirkkonummi. Myöhemmin organisaation voivat liittyä muutkin Helsingin seudun kunnat.

  HSL:n tehtäviin kuuluu hankkia bussi-, raitiovaunu-, metro-, lautta- ja lähijunaliikennepalvelut sekä vastata Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Lisäksi HSL huolehtii joukkoliikenteen markkinoinnista ja matkustajainformaatiosta, hyväksyy taksa- ja lippujärjestelmän ja lippujen hinnat sekä vastaa matkalippujen tarkastuksesta.

  HSL:n logo kuvastaa laajenevaa verkostoa
  Helsingin seudun liikenteen visuaalinen ilme kuvastaa luotettavuutta, pirteyttä ja helppoa lähestyttävyyttä. Merkin kahdeksankulmainen muoto symboloi laajenevaa joukkoliikenneverkostoa. Silmukat ilmentävät versovia silmuja, jotka kertovat uusista toimintamuodoista ja kumppanuuksista sekä ekologisista arvoista. Kahdeksan silmukkaa kuvaavat myös kaikkia ilmansuuntia ja viestivät toiminnan laaja-alaisuudesta.

  Tunnuksen keskellä kulkee kaksi graafista linjaa, jotka symboloivat yhdistyviä organisaatioita ja joukkoliikennettä kiskoineen, renkaineen ja karttalinjoineen. Myös kirjasintyyppi, Gotham Rounded, edustaa ilmeen pyöreää linjaa. Sen juuret ovat erilaisissa kyltitys- ja opastusjärjestelmissä.

  HSL:n visuaalisen ilmeen on luonut designtoimisto Kokoro & Moi, joka on erikoistunut brändi-, yritys- ja tuoteidentiteettien strategiseen ja visuaaliseen suunnitteluun. "HSL-ilmeen muotokieli on kaikkinensa pehmeää ja mutkatonta, aivan kuten itse matkanteko. Merkkiin piirtyvä pääkaupunkiseudun joukkoliikenneverkosto versoaa silmujaan kohti uusia suuntia, toimintamuotoja ja kumppanuuksia”, summaa Teemu Suviala, Kokoro & Moin luova johtaja.


  HSL:n logo (pdf): Liite 641  Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 26.11.2009 kello 14:56. Syy: päivitetty

 2. #2
  Kaid avatar
  Liittynyt
  26.06.2008
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  546

  oletus Vs: HSL yhdistää seudun liikenteen suunnittelun

  Ihanko oikeasti tuon kamalan riipustuksen suunnittelemisesta on maksettu rahaa joillekin?

 3. #3
  bussifriikki avatar
  Liittynyt
  02.05.2007
  Viestejä
  2400

  oletus Vs: HSL yhdistää seudun liikenteen suunnittelun

  Hah! logo on jo muutenkin tylsä ja kun toi rinkula on vielä noin ohuella viivalla piirretty, se näyttää vielä ankeammalta. ei kiva.

 4. #4

  Liittynyt
  18.03.2006
  Sijainti
  Stockholm
  Viestejä
  2001

  oletus Vs: HSL yhdistää seudun liikenteen suunnittelun

  Siinä on kyllä harvinaisen epäonnistunut logo! Tuo kyllä kertoo pääkaupunkiseudun joukkoliikenteestä kaiken. Pelkkä teksti vaikkapa olisi silti ollut huomattavasti uskottovampi.
  Viimeisin muokkaaja Vesa Nurminen; 26.11.2009 kello 09:09.

 5. #5

  Liittynyt
  29.06.2005
  Sijainti
  Helsinki Lauttasaari
  Viestejä
  494

  oletus Vs: HSL yhdistää seudun liikenteen suunnittelun

  Tätä logoa kehuttiin kovasti kun otettiin vastaaan tieto että Hesa on sanut vuoden 2012 desingpääkaupungin arvon.
  'En ole kiinnostunut selityksistä, joita annetaan myöhästymisille. Olen kiinnostunut vain siitä mitä on todella saatu aikaan'
  (Mahatma Gandhi)

Vastaavia viestiketjuja

 1. Liikenteen suunta
  kirjoittanut Compact foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 28.10.2010, 08:09
 2. Raidebussi voisi yhdistää Kouvolan ja Kotkan
  kirjoittanut Elmeri foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 4
  Viimeisin viesti: 12.03.2008, 08:18
 3. Keskustelu pk-seudun liikenteen ruuhkista ja rahoituksesta 25.10 klo 1630
  kirjoittanut Mikko Laaksonen foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 1
  Viimeisin viesti: 30.10.2006, 15:36

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •