• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: HSL yhdistää seudun liikenteen suunnittelun

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Helsingin seudun liikenne (HSL) aloittaa toimintansa 1.1.2010. Uusi seudullinen liikenneorganisaatio tehostaa joukkoliikennepalvelujen tuottamista ja toimivan liikennejärjestelmän kehittämistä. Liikenteen kokonaisvaltainen suunnittelu auttaa tarjoamaan kattavat liikkumismahdollisuudet seudun asukkaille.

Yhdistämällä seudun joukkoliikennepalvelut yhteen organisaatioon helpotetaan matkustajien tiedonsaantia palveluista. Joukkoliikenteen käyttöä helpottamalla ja lisäämällä luodaan edellytykset elinvoimaiselle ja viihtyisälle Helsingin seudulle.

HSL on merkittävä ja vahva toimija joukkoliikenteen alalla, sillä sen suunnittelemassa ja tilaamassa liikenteessä kulkee vuosittain yli 300 miljoonaa matkustajaa. Työntekijöitä uudessa kuntayhtymässä on noin 330, ja liikevaihto on lähes 500 milj. euroa vuodessa.

Pääkaupunkiseudulla nykyisin toimivista organisaatioista uuteen kuntayhtymään siirtyvät YTV Liikenne, HKL:n suunnittelu- ja tilaajatoiminnot sekä matkalippujen tarkastus. HKL:ään jäävät edelleen raitio- ja metroliikennettä tuottavat toimintayksiköt.

HSL vastaa joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta
HSL vastaa jäsenkuntiensa joukkoliikenteen suunnittelusta ja järjestämisestä. Kuntayhtymän jäsenkuntia ovat perustamisvaiheessa Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava ja Kirkkonummi. Myöhemmin organisaation voivat liittyä muutkin Helsingin seudun kunnat.

HSL:n tehtäviin kuuluu hankkia bussi-, raitiovaunu-, metro-, lautta- ja lähijunaliikennepalvelut sekä vastata Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Lisäksi HSL huolehtii joukkoliikenteen markkinoinnista ja matkustajainformaatiosta, hyväksyy taksa- ja lippujärjestelmän ja lippujen hinnat sekä vastaa matkalippujen tarkastuksesta.

HSL:n logo kuvastaa laajenevaa verkostoa
Helsingin seudun liikenteen visuaalinen ilme kuvastaa luotettavuutta, pirteyttä ja helppoa lähestyttävyyttä. Merkin kahdeksankulmainen muoto symboloi laajenevaa joukkoliikenneverkostoa. Silmukat ilmentävät versovia silmuja, jotka kertovat uusista toimintamuodoista ja kumppanuuksista sekä ekologisista arvoista. Kahdeksan silmukkaa kuvaavat myös kaikkia ilmansuuntia ja viestivät toiminnan laaja-alaisuudesta.

Tunnuksen keskellä kulkee kaksi graafista linjaa, jotka symboloivat yhdistyviä organisaatioita ja joukkoliikennettä kiskoineen, renkaineen ja karttalinjoineen. Myös kirjasintyyppi, Gotham Rounded, edustaa ilmeen pyöreää linjaa. Sen juuret ovat erilaisissa kyltitys- ja opastusjärjestelmissä.

HSL:n visuaalisen ilmeen on luonut designtoimisto Kokoro & Moi, joka on erikoistunut brändi-, yritys- ja tuoteidentiteettien strategiseen ja visuaaliseen suunnitteluun. "HSL-ilmeen muotokieli on kaikkinensa pehmeää ja mutkatonta, aivan kuten itse matkanteko. Merkkiin piirtyvä pääkaupunkiseudun joukkoliikenneverkosto versoaa silmujaan kohti uusia suuntia, toimintamuotoja ja kumppanuuksia”, summaa Teemu Suviala, Kokoro & Moin luova johtaja.


HSL:n logo (pdf): Näytä liitetiedosto 641



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ihanko oikeasti tuon kamalan riipustuksen suunnittelemisesta on maksettu rahaa joillekin?
 
Hah! :D logo on jo muutenkin tylsä ja kun toi rinkula on vielä noin ohuella viivalla piirretty, se näyttää vielä ankeammalta. ei kiva.
 
Siinä on kyllä harvinaisen epäonnistunut logo! Tuo kyllä kertoo pääkaupunkiseudun joukkoliikenteestä kaiken. Pelkkä teksti vaikkapa olisi silti ollut huomattavasti uskottovampi.
 
Viimeksi muokattu:
Tätä logoa kehuttiin kovasti kun otettiin vastaaan tieto että Hesa on sanut vuoden 2012 desingpääkaupungin arvon.
 
Takaisin
Ylös