• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Rautatientorin metroasema käyttöön helmikuussa

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Rautatientorin metroasema otetaan käyttöön 15. helmikuuta 2010. Siihen mennessä valmistuvat aseman yleisötilojen korjaukset. Korjaustyöt kiinteistön muissa tiloissa jatkuvat vielä tämän jälkeenkin.

Metroasemalla tapahtui 8.11. laaja vesivahinko, jonka vuoksi asemalla korjataan tai uusitaan esimerkiksi sähkökeskuksia, lvi-laitteita, palo- ja kiinteistöturvallisuuteen sekä valvontaan liittyviä laitteita, liukuportaita, hissejä sekä rakenteita kuten ovia ja väliseiniä. Monien turvallisuuteen liittyvien järjestelmien korjaaminen tai uusiminen edellyttää erillisiä käyttöönottotestauksia tai viranomaiskatselmuksia.

Myös kompassitason liiketilat voidaan ottaa käyttöön 15. helmikuuta.

Metroaseman hissejä ei saada korjatuksi vielä tässä yhteydessä. Ne joudutaan uusimaan kokonaan, ja uusien hissien toimitusaika on noin puoli vuotta.

Metroasema ei siis ole heti avaamisen jälkeen esteettömästi liikuntavammaisten ja muiden hissiä tarvit-sevien käytössä, sillä kulku asemalaiturin ja asematunnelin välillä tapahtuu ainoastaan liukuportaita pitkin. Pyörätuolin ja lastenvaunujen kanssa liikkuville lähimmät esteettömät asemat ovat Kamppi ja Kaisaniemi.



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös