• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: HKL:stä raideliikenteen tuottaja

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Vuoden 2010 alusta lähtien HKL vastaa operaattorina raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä sekä Helsingin joukkoliikenneinfran omistajana ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta.

Liikenteen suunnittelu- ja tilaajatoimintoja sekä matkustajaviestintää ja matkalippujen tarkastusta hoitaa 1.1.2010 toimintansa aloittava Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL). Pääkaupunkiseudun nykyisistä organisaatioista uuteen kuntayhtymään siirtyvät YTV Liikenne, HKL:n suunnittelu- ja tilaajatoiminnot sekä matkalippujen tarkastus. Nykyisistä organisaatioista YTV lopettaa toimintansa vuoden vaihteessa ja sen tehtäviä hoitavat jatkossa HSL sekä vesi- ja jätehuoltopalveluista vastaava Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY.

HKL on vuodesta 1945 lähtien vastannut Helsingin sisäisen liikenteen järjestämisestä. Tänä aikana on suunniteltu ja rakennettu Helsingin metroa sekä laajennettu voimakkaasti kaupungin raitiotieverkkoa. Pitkäjänteisen työn tuloksena Helsinki on noussut viime vuosikymmenien aikana Euroopan eturivin joukkoliikennekaupungiksi, jonka maine houkuttelee alan asiantuntijoita eri puolilta maailmaa tutustumaan Helsingin joukkoliikenteeseen.

Raideliikenteen operaattorina HKL keskittyy nyt tuottamaan ympäristöystävällisiä, luotettavia ja laadukkaita raitio- ja metroliikennepalveluita matkustajille. Korkeatasoista joukkoliikennettä tukee ratojen ja asemien ylläpito ja kehittäminen. HKL vastaa vuoden 2010 alusta myös Suomenlinnan liikenteestä, jonka liikennöinnin hoitaa HKL:n tytäryhtiö Suomenlinnan Liikenne Oy.

HKL:n puhelinnumerot ja internet- sekä sähköpostiosoitteet säilyvät ennallaan. Aikataulu- ja lipputiedot sekä muu matkustajainformaatio löytyvät jatkossa HSL:n internetsivujen kautta osoitteesta www.hsl.fi.



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös