• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: HSL näkyy asemilla, pysäkeillä ja liikennevälineissä tammikuusta lähtien

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelu- ja tilaajatoiminnot järjestäytyvät vuoden vaihteessa uudelleen, kun YTV Liikenne ja HKL:n suunnittelu- ja tilaajatoiminnot sekä matkalippujen tarkastus yhdistyvät Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymäksi. HKL jatkaa toimintaansa edelleen raitio- ja metroliikenteen tuottajana. Reitti- ja aikataulusuunnittelusta, matkustajainformaatiosta, matkalippujärjestelmästä sekä liikenteen kilpailuttamisesta vastaa jatkossa HSL. Kuntayhtymän jäsenkuntia ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava ja Kirkkonummi.

HSL:stä tulee merkittävä toimija pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä, sillä sen järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 300 miljoonaa matkaa. HSL vastaa toimialueensa bussi-, raitiovaunu-, metro-, lautta- ja lähijunaliikenteen järjestämisestä Kuntayhtymän liikevaihto on lähes 500 miljoonaa euroa. Kuntayhtymässä on noin 330 työntekijää. Toimitusjohtajana aloitti Suvi Rihtniemi 1.9.2009.


Katukuvassa lyhenteenä HSL- HRT

Joukkoliikenteen organisaatiouudistus ei tuo muutoksia vuodenvaihteen reitteihin ja aikatauluihin. Asemilla, pysäkeillä ja liikennevälineissä olevissa tunnuksissa Helsingin seudun liikenne näkyy kirjainyhdistelmänä HSL-HRT sekä tunnuskuviona (ks. liite). HRT on lyhenne kuntayhtymän ruotsinkielisestä nimestä Helsingforsregionens trafik. Matkustajanäkökulmasta joukkoliikenteen palvelujen saavutettavuus selkeytyy ja helpottuu. Jatkossa kuntien sisäisen liikenteen sekä seutuliikenteen lippuihin, hintoihin ja matkustustietoon liittyvistä asioista vastaa keskitetysti yksi toimija.


Vahva liikennepoliittinen toimija

Yhdistymisestä saatavat muut hyödyt näkyvät vasta hieman pidemmällä aikavälillä. Joukkoliikenteen suunnittelu- ja tilaajatoimintojen yhdistämisellä samaan organisaatioon voidaan koko Helsingin seudulle järjestää kilpailukykyiset joukkoliikennepalvelut nykyistä kattavammin ja tehokkaammin. Suunnittelu- ja tilaajatehtävien lisäksi HSL vastaa Helsingin seudun pitkän aikavälin liikennejärjestelmäsuunnittelusta. Kuntayhtymään voivat jatkossa liittyä myös muut Helsingin seudun kunnat.


HSL:n asiakaspalvelu

HKL:n palvelupisteet Rautatientorin asematunnelissa sekä Itäkeskuksen metroasemalla jatkavat toimintaansa HSL:n tunnusten alla. Kuntien yhteispalvelupisteet Espoossa ja Vantaalla palvelevat joukkoliikenteen matkustajia entiseen tapaan.
Puhelimitse aikataulu- ja reittineuvontaa antava Liikenneinfon puhelinnumero ja maksut eivät muutu: puh. 0100 111 (henkilökohtainen neuvonta 0,98 euroa / puhelu + pvm ja aikatauluautomaatti 0,49 euroa / puhelu + pvm).
Matkakorttineuvonnan maksuton puhelinnumero 1.1.2010 alkaen on (09) 4766 4000.


Yhteystietoja 1.1.2010

HSL:n päätoimipiste: Käyntiosoite Opastinsilta 6 A, Postiosoite PL 100, 00077 HSL.
Puhelinvaihteen numero on (09) 4766 4444 ja sähköposti: hsl@hsl.fi tai muotoa etunimi.sukunimi@hsl.fi.



Lue koko uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös