• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Joukkoliikenteen lippujen hinnat 2010

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Joukkoliikenteen kertalippujen hinnat säilyvät Helsingin seudun liikenteessä entisellään. Korotukset kohdistuvat arvo- ja kausilippuihin.

Helsingin, Espoon, Vantaan, Keravan ja Kirkkonummen sekä seutulippujen hinnoista päätettiin nyt ensimmäisen kerran keskitetysti. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän perussopimuksen mukaisesti lippujen hinnoista päättäminen kuuluu vuoden 2010 alussa toimintansa aloittavan kuntayhtymän hallituksen tehtäviin.

Helsingin seudulla pitkään tavoitteena ollut sisäisten lippujen yhtenäinen hinnoittelu toteutuu lähes kokonaan vuonna 2010. Helsingin, Espoon, Keravan ja Kirkkonummen sisäisten lippujen hinnat ovat samat. Helsingissä lasten kausilippujen alennus on tuntuvampi kuin muissa kunnissa käytäntönä oleva 50 %. Myös Vantaan sisäiset kertaliput noudattavat yhteneväistä linjaa, mutta kausiliput ovat kalliimpia kuin muiden HSL:n jäsenkuntien.

Lippujen keskimääräiset korotusprosentit ovat: Helsingin sisäiset liput 2,9 %, Espoon sisäiset liput 2,4 %, Vantaan sisäiset liput 2,2, %, Keravan ja Kirkkonummen sisäiset liput 2,4 %, seutuliput ja lähiseutu 2-liput 3,1 % ja lähiseutu 3-liput 4,3 %.



Lue koko uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös