• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Kiinteistöt huoltavat myös kohdallaan olevan pysäkkialueen

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Raitiovaunupysäkkien puhtaanapito, esimerkiksi lumityöt, hiekan poisto ja roskakorien tyhjennys, kuuluvat pysäkin sijainnista riippuen joko kohdalla olevan kiinteistön, HKL:n tai kaupungin rakennusviraston vastuulle. Runsasluminen talvi on saanut matkustajat antamaan tavallista enemmän palautetta raitiovaunupysäkkien hoidosta.

Raitiovaunujen käyttämiä pysäkkejä on Helsingissä yhteensä reilut 260. Näistä HKL pitää kunnossa noin 140:tä. Pääsääntönä on, että ajoradan keskellä olevista pysäkeistä vastaa HKL-Raitioliikenne, puisto-alueisiin rajoittuvista pysäkeistä rakennusviraston katu- ja puisto-osasto ja kiinteistöjen edustalla olevista pysäkeistä huolehtii asianomainen kiinteistö, esimerkiksi taloyhtiö.

Tarkkoja aikarajoja lumitöille ei ole. Normaaliolosuhteissa pysäkeille kertynyt lumi tulee kuitenkin poistaa kohtuullisessa ajassa eli noin 2-3 vuorokauden kuluessa.

Pysäkkien kunnossapidon vastuita säätelee laki kadun ja yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta. Lain noudattamista valvoo Helsingin rakennusvalvontaviraston kaupunkikuvaosasto.



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös