• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Vanhoja matkakortteja voi ladata 1.2. saakka

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Helmikuun toisesta päivästä lähtien ei ole enää mahdollista ladata kautta tai arvoa vanhalle matkakortille. Liikennevälineissä vanha kortti kelpaa kuitenkin vielä syksyyn asti.

Kortti vaihdetaan automaattisesti uuteen latauksen yhteydessä paitsi, jos lataa korttinsa automaatilla tai yksityisissä kioskeissa; niissä kortin vaihto ei ole mahdollista. Nyt myös näissä pisteissä matkakorttinsa lataavien on asioitava jossakin kortteja vaihtavassa myyntipisteessä, jotta he saavat korttinsa vaihdettua 2.2. mennessä.

Matkakortteja vaihdetaan matkakortin palvelupisteissä sekä R-kioskeissa, Stockmannin tavarataloissa ja VR:n asemien myyntipisteissä pääkaupunkiseudulla. Vaihdossa kaikki vanhalla kortilla olevat tiedot siirretään uudelle kortille.

Uutta korttia voi ladata kaikissa matkakortin myyntipisteissä ja HSL:n lippuautomaateissa. VR:n junamaateilla uutta matkakorttia ei voi ladata.

Matkakorttien vaihto alkoi 10.11. ja tähän mennessä jo liki 500 000 matkakorttia on vaihdettu uuteen. Se on yli puolet aktiivikäytössä olevista noin 700 - 800 000 kortista. Kaikkiaan vuonna 2001 käyttöön otettuja matkakortteja on jaettu noin 1, 4 miljoonaa.


Matkakorttien vaihto on osa laajaa uudistushanketta

Korttien vaihto on osa laajaa lippu- ja informaatiojärjestelmän uudistamishanketta, joka saadaan päätökseen vuonna 2014. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa uusitaan matkakortit ja hankitaan GPS-paikantimet liikennevälineisiin.

Uudistusten ansiosta saadaan käyttöön entistä enemmän ajantasaista aikataulutietoa sekä mahdollisuus kehittää nettipohjaisia palveluita. Tulevaisuudessa on mahdollista esimerkiksi tarkastaa pysäkkinäytöstä tai netistä, kulkeeko bussi aikataulun mukaisesti. Myös matkakortin käyttöalueen laajentaminen uusiin kuntiin helpottuu

Lisätietoja: ryhmäpäällikkö Risto Vaattovaara, puh. 040 558 3068



Lue koko uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Aikun täh? GPS-laitteet koko kalustoon? Harppaako pääkaupunkiseudun liikenne 2000-luvulle jo nyt?
 
Takaisin
Ylös