• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Rautatientorin metroasema avataan 15. helmikuuta

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Metrojunat pysähtyvät Rautatientorin metroasemalla jälleen 15. helmikuuta lähtien. Korjaustyöt kuitenkin jatkuvat eivätkä aseman hissit ole vielä käytössä. Ne saadaan korjattua ensi kesän aikana.

Koska liukuportaat ovat alkuvaiheessa ainoa kulkuyhteys metrolaiturille, asema ei toistaiseksi palvele pyörätuolilla ja lastenvaunujen kanssa liikkuvia tai muita hissiä tarvitsevia metromatkustajia. Turvallisuussyistä lastenvaunuja tai pyörätuolia ei saa kuljettaa liukuportaissa. Lähimmät esteettömät asemat ovat Kaisaniemi ja Kamppi.

Rautatientorin metroasema on ollut suljettuna viime marraskuusta lähtien putkirikosta aiheutuneiden vesivahinkojen vuoksi. Normaalina arkipäivänä Helsingin vilkkaimmalla metroasemalla on noin 50 000 käyttäjää.

Rautatieaseman Kompassitason ja metrolaiturien välisten pitkien liukuportaiden jo aiemmin suunniteltua peruskorjausta on aikaistettu vesivahingon vuoksi. Suunnitelmien mukaan Rautatientorin pitkien liukuportaiden peruskorjaus olisi ollut vuorossa vuonna 2011, mutta nyt sitä aikaistettiin vuodella. Vastaavasti Hakaniemessä peruskorjaus siirtyy vuoteen 2011.

Portaat korjataan yksi kerrallaan, joten neljästä liukuportaasta kolme on käytössä. Tästä syystä liukuportaat voivat päivän vilkkaimpina aikoina ruuhkautua. Kaikkiaan porrasremontti kestää noin vuoden.

Myös Kompassitason ja asematunnelin väliset lyhyet liukuportaat joudutaan peruskorjaamaan. Ensimmäisenä remontoidaan Rautatientorin puoleiset portaat.



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös