Näytetään tulokset 1-2/2

Viestiketju: Asukastilaisuus metron uudistumisesta

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  8366

  oletus Asukastilaisuus metron uudistumisesta

  Helsingin metro uudistuu vuonna 2014 koko seudun kattavaksi, entistä nykyaikaisemmaksi järjestelmäksi. Metron liikenteenohjausjärjestelmä automatisoidaan, asemille rakennetaan laituriovet ja metrovaunuihin tulevat valvontakamerat ja asemille junavalvojat. Turvallisuus paranee niin matkustamoissa kuin radallakin. Vuoden 2014 lopulla aloitetaan liikenne uudella rataosuudella Ruoholahdesta Matinkylään.

  Metron automatisointiprojektista vastaava HKL järjestää asukastilaisuuden metron automatisoinnista ja Vuosaaren asemalla alkavasta laituriovikokeilusta. Tilaisuudessa asukkailla on mahdollisuus tutustua suunnitelmiin sekä kysyä lisätietoja HKL:n ja Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) asiantuntijoilta.

  Asukastilaisuus järjestetään tiistaina 16.2. klo 18-19.30 Tehtaanpuiston koulussa Vuosaaressa. Suunnitelmiin on mahdollisuus tutustua klo 17.30 alkaen. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä HSL:n ja Vuosaaren asukasyhdistyksen kanssa. Vastaavia tilaisuuksia järjestetään kevään aikana vielä Mellunmäessä ja Itäkeskuksessa sekä syksyllä Herttoniemessä ja Hakaniemen-Kallion alueella.

  Laituriovet ovat uudessa metrossa välttämätön turvallisuusinvestointi, sillä ne estävät radalla pääsyn. Lisäksi laituriovet parantavat metroasemien viihtyisyyttä.

  Vuosaaressa syksyllä 2010 alkavalla laituriovitestauksella halutaan varmistaa ovien toiminta todellisessa ympäristössä sekä talviolosuhteissa. Pohjatyöt Vuosaaressa alkavat tänä keväänä, itse ovet rakennetaan kesän aikana. Testivaiheen jälkeen ovet jäävät käyttöön.

  Ovien rakennustyöt aiheuttavat Vuosaaressa laiturimuutoksia, ja rakennusvaiheen aikana matkustajat käyttävät saapuville junille varattua laituria.

  Taustaa

  Metron liikenteenohjausjärjestelmä on uusittava sen ikääntymisen takia. Nykyinen järjestelmä ei esimerkiksi mahdollista metrolinjan jatkamista.

  Liikenteenohjausjärjestelmän uudistamiseen kuuluu automaattiajoon siirtyminen, laituriovien rakentaminen vanhoillekin metroasemille sekä valvontakamerajärjestelmän ulottaminen kaikkiin metrovaunuihin. HKL:n henkilökuntaa näkyy jatkossa asemilla nykyistä enemmän, kun metrojunankuljettajia koulutetaan junavalvojiksi. Liikenteenohjausjärjestelmän uudistaminen on erityisesti turvallisuusinvestointi: inhimillisen virheen mahdollisuus vähenee ja matkustajaturvallisuus paranee.

  Matkustajien kannalta merkittävä muutos nykyiseen on metroliikenteen nopeutuminen, sillä automatisointi tekee mahdolliseksi siirtymisen lyhyempiin vuoroväleihin. Suunnitelmien mukaan vuonna 2014 metrojunat liikennöivät ruuhka-aikaan kahden ja puolen minuutin vuorovälein.  Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 09.02.2010 kello 12:20. Syy: päivitetty

 2. #2
  ultrix avatar
  Liittynyt
  22.10.2005
  Sijainti
  Tampere Järvensivu (Jvs)
  Viestejä
  3355

  oletus Vs: Asukastilaisuus metron uudistumisesta

  Lainaus Alunperin kirjoittanut RSS Näytä viesti
  Helsingin metro uudistuu vuonna 2014 koko seudun kattavaksi, entistä nykyaikaisemmaksi järjestelmäksi.
  Wau, koko seudun kattavaksi! Eli VR Lähijunista tulee osa Metro-brändiä?
  Sakari Kestinen

Vastaavia viestiketjuja

 1. HKL: Asukastilaisuudet metron uudistumisesta
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 22.09.2010, 08:00
 2. HKL: Asukastilaisuus metron uudistumisesta Itäkeskuksessa
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 07.04.2010, 10:40
 3. HKL: Asukastilaisuus metron uudistumisesta Mellunmäessä
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 24.03.2010, 13:40

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •