• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: HSL ja Volvo kokeilevat hybridibussia linjalla 55

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HSL ja Volvo kokeilevat hybridibussia 10. - 16.2.

HSL ja Volvo kokeilevat hybridibussia 10.- 16.2. Helsingin linjalla 55, Marian sairaala - Koskela. Hybridiä kokeillaan, koska pääkaupunkiseudun liikenteeseen etsitään vähäpäästöisiä vaihtoehtoja.

Hybridi liikennöi koko päivän. Ensimmäinen lähtö on Koskelan sairaalalta aamulla kuuden jälkeen ja viimeinen Marian sairaalalta puolen yön jälkeen.

Volvon hybridissä dieselmoottori sammutetaan pysäkeillä ja liikennevaloissa, joten bussi käyttää liikkeelle lähtiessään ainoastaan sähkömoottoria, joka saa virtansa bussin katolle sijoitetuista litiumparistoista. Paristot latautuvat, kun bussi jarruttaa. Hybriditekniikalla on mahdollista sekä säästää polttoainetta että päästä dieselbussia selvästi alhaisempiin hiilidioksidipäästöihin.

Bussi on ollut koeliikenteessä Göteborgin ja Lontoon keskustoissa puolen vuoden ajan. Hiilidioksidipäästöt ovat olleet kolmanneksen dieselbussia pienemmät, hiukkaspäästöt ovat vähentyneet jopa 50 prosenttia ja polttoaineen säästö on ollut noin 30 prosenttia. Myös äänitaso on dieselbussia alhaisempi.

Polttoaineen kulutuksen pienentäminen ja ympäristöystävällisyys ovat joukkoliikenteelle tärkeitä päämääriä. HSL on aktiivisesti mukana erilaisissa vaihtoehtoisten polttoaineiden ja moottoritekniikoiden kokeiluissa.

Volvo-hybridiä esitellään tiedotusvälineille Kampin Narinkkatorilla keskiviikkona 17.2. klo 12 alkaen. Tilaisuudessa on mukana sekä HSL:n että Volvon edustajia.

HSL:n kumppanina hybridikokeilussa on Volvon ohella linjaa 55 liikennöivä Nobina Finland Oy.

Volvo 7700 hybridi

  • Matalalattiainen kaupunkibussi
  • Istumapaikkoja 34
  • Dieselmoottori Volvo MD5, teho 154 kW, pakokaasupäästöluokka Euro 5/EEV
  • Sähkömoottorin teho 120kW
  • Katolla litium-akkuparistot, joiden jännite 600 V ja kapasiteetti 4,8 kWh
  • Ns. rinnakkaishybridi (polttomoottori ja sähkömoottori toimivat toisistaan riippumatta)



Lue koko uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös