Näytetään tulokset 1-1/1

Viestiketju: HSL:n juhlaseminaari 9.2.2010: Yhteistyö entistä tärkeämpää liikenneasioiden hoidossa

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  6176

  oletus HSL:n juhlaseminaari 9.2.2010: Yhteistyö entistä tärkeämpää liikenneasioiden hoidossa

  Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän avajaisseminaari 9.2.2010

  HSL:n aloitusta juhlistettiin Helsingin Messukeskuksessa järjestetyllä avajaisseminaarilla. Seminaarissa puhuivat HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, kansainvälisen joukkoliikennejärjestön UITP:n puheenjohtaja Alain Flausch, liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen, Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen sekä HSL:n hallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki.

  Seminaariesitykset

  Toimiva joukkoliikenne on kansainvälinen kilpailuvaltti. Hyvä liikennejärjestelmä edellyttää korkeaa joukkoliikenteen kulkumuoto-osuutta koko seudulla, ei vain pääkaupunkiseudulla. Siksi on ollut tarpeellista perustaa koko seudun kattava joukkoliikenneorganisaatio.
  Suvi Rihtniemen esitys (pdf): Liite 697

  Joukkoliikenteen kansainvälisen järjestön UITP:n puheenjohtaja Alain Flausch varoitti hajautuneen kaupunkirakentamisen haitoista. Verraten tiiviisti rakennetuissa kaupungeissa pystytään luomaan toimivia palveluverkostoja, myös joukkoliikenteen näkökulmasta. Flausch kertoi esimerkkejä muun muassa Göteborgista ja Pariisista, joissa on ryhdytty aktiivisesti kehittämään joukkoliikenneratkaisuja kantakaupungin ulkopuolella.
  Alain Flausch : Public transport: the smart green solution. A new frontier: Double market shares by 2025 (pdf): Liite 698

  Kansliapäällikkö Harri Pursiainen esitteli kansallista älyliikenteen strategiaa.Älyliikenteen aidolla kehittämisellä on mahdollista parantaa liikennejärjestelmän tuottavuutta, lisätä joukkoliikenteen markkinaosuutta ja helpottaa joukkoliikenteen käyttöä. Strategian pämäärät on asetettu vuoteen 2020, jolloin Suomen tulisi olla viiden parhaan joukossa älyliikenteen soveltajamaista. Tällä hetkellä älyliikenteen hyödyntäminen Suomessa on Pursiaisen mukaan vähäistä.
  Harri Pursiainen: Uusi liikennehallinto, uusi liikennepolitiikka (pdf): Liite 699

  Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen summasi puheenvuorossaan HSL:n jäsenkuntien odotuksia uudelle kuntayhtymälle. Hän vertasi HSL:n perustehtäviä ja strategisia tavoitteita Helsingin seudun kuntien laatimiin strategioihin ja totesi näiden tukevan erinomaisesti toisiaan. Esimerkiksi Helsingin seudun yhteistyökokouksen marraskuussa 2009 hyväksymä Helsingin seudun visio nostaa joukkoliikenteen keskeiseksi teemaksi. Visio linjaa, että seudun eheä yhdyskuntarakenne perustuu hyviin joukkoliikenneyhteyksiin. Myös Helsingin strategiaohjelmassa vuosille 2009–2012 on monia selkeitä ja konkreettisia linjauksia siitä, mihin suuntaan Helsingin kaupunki toivoo HSL:n toimintaa kehitettävän.
  Jussi Pajunen: Omistajakuntien odotukset HSL:lle ja seudulliselle yhteistyölle (pdf): Liite 700

  HSL:n hallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki päätti seminaari-iltapäivän saatesanoilla, joiden mukaan päämääränä tulisi olla, että "Helsingin seudulla metrolla, ratikalla, bussilla, junalla ja Suomenlinnan lautalla on hauska matkustaa". Rauhamäki iloitsi tuoreimmasta asiakastyytyväisyyskyselystä, jonka mukaan asiakkaat ovat tyytyväisiä käyttämiinsä joukkoliikennepalveluihin. Asiakaspalautteen keräämistä ja hyödyntämistä tulee kuitenkin jatkossa kehittää entisestään. Helsingin seudulla kunnat tukevat joukkoliikennettä merkittävästi. Kuntalaiset eivät välttämättä ole perillä tuen suuruudesta ja siitä, kuinka keskeänä palveluna hyvää joukkoliikennettä pidetään kaikissa pääkaupunkiseudun kunnissa, Rauhamäki pohti esityksessään.  Lue koko uutinen HSL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 12.02.2010 kello 09:29. Syy: päivitetty

Vastaavia viestiketjuja

 1. Junahavaintoja 2010
  kirjoittanut Epa foorumissa Junat
  Vastauksia: 102
  Viimeisin viesti: 28.12.2010, 09:13
 2. Metrohavaintoja 2010
  kirjoittanut Antero Alku foorumissa Metrot
  Vastauksia: 66
  Viimeisin viesti: 22.12.2010, 15:20
 3. Poliisin ja kunnan yhteistyö
  kirjoittanut 339-DF foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 1
  Viimeisin viesti: 20.11.2010, 12:08
 4. Aikataulut (7.6.-11.12.2010)
  kirjoittanut Lari Nylund foorumissa Junat
  Vastauksia: 2
  Viimeisin viesti: 06.04.2010, 18:51
 5. Kaupunkien yhteistyö ajautuu nyt koetille
  kirjoittanut karihoo foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 7
  Viimeisin viesti: 08.06.2007, 11:04

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •