• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Helsingin joukkoliikenne menestyi jälleen tutkimuksessa

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Helsingin joukkoliikenne saa jälleen kiitosta. Helsinki sijoittui toiseksi 15 maan autoliittojen tekemässä tutkimuksessa, jossa vertailtiin 23 eurooppalaisen kaupungin julkista liikennettä. Helsinkiä paremmaksi joukkoliikenne arvioitiin vain Saksan Münchenissä. Autoliitto tiedotti tutkimuksesta torstaina.

Tutkimuksessa kiitettiin erityisesti Helsingin joukkoliikenteen nopeutta niin keskustassa kuin keskustasta naapurikuntiin tehtävillä matkoilla. Kehuja saivat myös monipuoliset lippuvaihtoehdot sekä mahdollisuus ostaa lippuja matkapuhelimella sekä lippuautomaateissa olevan informaation monikielisyys.

Kritiikkiä Helsingin joukkoliikenne sai siitä, että näkövammaisille ei ole pysäkeillä kohoviivamerkintöjä. Lisäksi matka-ajat puuttuvat pysäkeiltä ja kaikissa linja-autoissa ei ilmoiteta seuraavasta pysäkistä näytöllä tai kuuluttamalla.
Raitiovaunuissa ja metrossa seuraava pysäkki ilmoitetaan, raitiovaunuissa pysäkkinäytöllä ja metrossa kuuluttamalla, uudemmissa junissa myös näytöillä.

”Oman kokemukseni perusteella Helsingin menestys tässä testissä ei ollut yllätys. Matkailijoille voi huoletta suositella julkisen liikenteen käyttöä, koska sen avulla on todella helppo liikkua Helsingissä ja lähialueilla”, sanoo Autoliiton matkailupäällikkö Susanna Suokonautio-Hynninen.

Helsingin joukkoliikenne on menestynyt tutkimuksissa perinteisesti hyvin. Euroopan komission vuonna 2007 kaikkiaan 75 eurooppalaisessa kaupungissa tekemässä tutkimuksessa Helsingin joukkoliikenne arvioitiin koko tutkimusjoukon parhaaksi.

Vuosittain toistettavassa kansainvälisessä BEST-tutkimuksessa Helsinki on aina sijoittunut kärkikaupunkien joukkoon: vuonna 2009 asukkaiden kokonaistyytyväisyydellä mitattuna Helsinki sijoittui toiseksi Geneven jälkeen. Tässä tutkimuksessa 82 prosenttia vastanneista oli tyytyväinen tai hyvin tyytyväinen Helsingin joukkoliikenteeseen.


Tutkimus kokonaisuudessaan Autoliiton sivuilla



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Itse kyllä ihmettelin mukanaolleiden kaupunkien määrää: esimerkiksi Berliini tai Tukholma ei ollut mukana.

Ja jossain (olikohan Pariisi) negatiivisenä oli se että henkilökunta ei puhunut englantia. Jos se on tärkeää niin se on kyllä ongelma monissa kaupungeissa!
Englanninpuhuminen on itseasiassa poikkeus suurimassaosaa Euroopan kaupunkeja. Niin Berliinissä kuin Hesassakin, ainakin jos kysyy ratikan tai bussinkuskeilta kyseessä olevissa kaupungeissa. Englanti ei ole mikään universaalikieli vaikka monet sitä luulevatkin.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Itse kyllä ihmettelin mukanaolleiden kaupunkien määrää: esimerkiksi Berliini tai Tukholma ei ollut mukana.
Kuuluvatko Berliini ja Tukholmakin eurooppalaisten kaupunkien joukkoon? Kohta tuohon tutkimusryhmään hinkuavat kai vielä Pieksämäki ja Tirana. Kaipa johonkin pitää nyt raja vetää? Pääasia tutkimuksessahan lienee kuitenkin se minkä tulos kertoo.
 
Takaisin
Ylös