Näytetään tulokset 1-1/1

Viestiketju: Asukastilaisuus metron uudistumisesta Mellunmäessä

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  8758

  oletus Asukastilaisuus metron uudistumisesta Mellunmäessä

  Helsingin metro uudistuu vuonna 2014 koko seudun kattavaksi, entistä nykyaikaisemmaksi järjestelmäksi. Metron liikenteenohjausjärjestelmä automatisoidaan, asemille rakennetaan laituriovet ja metrovaunuihin tulevat valvontakamerat ja asemille junavalvojat. Turvallisuus paranee niin matkustamoissa kuin radallakin. Vuoden 2014 lopulla aloitetaan liikenne uudella rataosuudella Ruoholahdesta Matinkylään.

  Metron automatisointiprojektista vastaava HKL järjestää asukastilaisuuksia metron uudistumisesta. Tilaisuuksissa asukkailla on mahdollisuus tutustua suunnitelmiin sekä kysyä lisätietoja HKL:n ja Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) asiantuntijoilta.

  Seuraava asukastilaisuus järjestetään tiistaina 30.3. klo 18-19.30 Mellunmäessä asukastila Mellarissa osoitteessa Korvatunturintie 2. Suunnitelmiin on mahdollisuus tutustua klo 17.30 alkaen. Tätä ennen on jo järjestetty asukastilaisuus Vuosaaressa helmikuun puolivälissä. Tilaisuus houkutteli paikalle noin 70 metron uudistumisesta kiinnostunutta vuosaarelaista. Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä HSL:n ja alueen asukasyhdistyksen kanssa. Vastaavia tilaisuuksia järjestetään kevään aikana vielä Itäkeskuksessa 26.4. sekä syksyllä Herttoniemessä ja Hakaniemen-Kallion alueella.

  Metron uudistuminen on ajankohtainen jo tänä keväänä, kun laituriovikokeilua ennakoivat pohjatyöt alkavat Vuosaaren metroasemalla. Itse kokeilu aloitetaan Vuosaaressa syksyllä 2010. Testauksella halutaan varmistaa ovien toiminta todellisessa ympäristössä sekä talviolosuhteissa. Testivaiheen jälkeen ovet jäävät käyttöön.

  Laituriovet ovat uudessa metrossa välttämätön turvallisuusinvestointi, sillä ne estävät radalla pääsyn. Lisäksi laituriovet parantavat metroasemien viihtyisyyttä. Laituriovet rakennetaan kaikille asemille vuoden 2013 aikana.

  Taustaa
  Metron liikenteenohjausjärjestelmä on uusittava sen ikääntymisen takia. Nykyinen järjestelmä ei esimerkiksi mahdollista metrolinjan jatkamista. Liikenteenohjausjärjestelmän uudistamiseen kuuluu automaattiajoon siirtyminen, laituriovien rakentaminen vanhoillekin metroasemille sekä valvontakamerajärjestelmän ulottaminen kaikkiin metrovaunuihin. HKL:n henkilökuntaa näkyy jatkossa asemilla nykyistä enemmän, kun metrojunankuljettajia koulutetaan junavalvojiksi. Liikenteenohjausjärjestelmän uudistaminen on erityisesti turvallisuusinvestointi: inhimillisen virheen mahdollisuus vähenee ja matkustajaturvallisuus paranee.

  Matkustajien kannalta merkittävä muutos nykyiseen on metroliikenteen nopeutuminen, sillä automatisointi tekee mahdolliseksi siirtymisen lyhyempiin vuoroväleihin. Suunnitelmien mukaan vuonna 2014 metrojunat liikennöivät ruuhka-aikaan kahden ja puolen minuutin vuorovälein.


  Lisätietoja:
  www.hkl.fi/uusimetro
  www.lansimetro.fi
  www.hsl.fi  Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 24.03.2010 kello 20:53. Syy: päivitetty

Vastaavia viestiketjuja

 1. HKL: Asukastilaisuudet metron uudistumisesta
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 22.09.2010, 08:00
 2. HKL: Asukastilaisuus metron uudistumisesta Itäkeskuksessa
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 07.04.2010, 10:40
 3. HKL: Asukastilaisuus metron uudistumisesta
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 1
  Viimeisin viesti: 09.02.2010, 14:12

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •