Näytetään tulokset 1-1/1

Viestiketju: Kehyskuntien liittymistä HSL:ään selvitetään

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  8756

  oletus Kehyskuntien liittymistä HSL:ään selvitetään

  Kehyskuntien liittymisestä HSL:ään tehdään selvitys

  Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä sekä kahdeksan kehyskuntaa selvittävät, millaisia vaikutuksia näiden liittymisellä HSL:n jäseneksi olisi. Selvitykseen osallistuvat Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Mäntsälä, Pornainen, Hyvinkää, Vihti ja Sipoo.

  Tarkoitus on tutkia, miten liittyminen vaikuttaisi toisaalta jäsenyyden alkuvaiheessa ja toisaalta noin kymmenen vuoden kuluttua, kun bussiliikenteen siirtymäajan sopimukset ovat päättyneet ja liikennetarjonta on voitu järjestää uudella tavalla. Tarkastelun kohteina ovat liittymisen vaikutukset palvelutasoon, joukkoliikenteen matkustajamääriin, kulkumuotojakaumaan, kustannuksiin ja lipputuloihin. Myös ympäristövaikutuksia sekä kunta- ja valtionosuuksia selvitetään.

  HSL:ään liittyivät kuntayhtymän perustamisvaiheessa Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan lisäksi Kerava ja Kirkkonummi. HSL:n perussopimuksen mukaan kuntayhtymään voivat kuulua kaikki Helsingin seudun 14 kuntaa.

  Kerava ja Kirkkonummi ovat vuodesta 2007 alkaen muodostaneet pääkaupunkiseudun taksa-alueen kolmannen vyöhykkeen. Lisäksi HSL:lla on useiden muiden lähikuntien kanssa erilaisia lippuyhteistyösopimuksia.

  Keravan ja Kirkkonummen kokemukset yhteistyöstä ovat olleet hyvin myönteisiä. HSL:n lippujen vakiokäyttäjiä on niissä yhteensä noin 8 000, kun kaikkien muiden lähikuntien yhteislippuja käyttää alle 2 000 asiakasta.

  Joukkoliikenteen osuus kaikista ajoneuvoilla tehdyistä matkoista on pääkaupunkiseudulla noin 40 prosenttia, mutta kehyskunnissa vain noin 10 prosenttia. Koska työssäkäynti- ja asiointimatkat kehyskunnista pääkaupunkiseudulle ovat jatkuvasti kasvussa, tulisi joukkoliikenteen kilpailukykyä kehyskunnissa pikaisesti parantaa. Selvityksessä arvioidaan, miten paljon liittyminen HSL:ään lisäisi joukkoliikenteen suosiota näissä kunnissa.

  Vaikutusselvityksen tilaaja on HSL, mutta mukana olevat kunnat osallistuvat työn kustannuksiin. Selvityksen tekee Strafica Oy ja se valmistuu syyskuussa 2010.  Lue koko uutinen HSL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 31.03.2010 kello 19:12. Syy: päivitetty

Vastaavia viestiketjuja

 1. Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 28.10.2010, 11:50

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •