• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: HSL opastaa turvalliseen liikkumiseen Lapsi-messuilla

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HSL opastaa turvalliseen liikkumiseen Lapsi-messuilla 23.–25.4.

HSL esittelee joukkoliikennettä lapsiperheen näkökulmasta Helsingin Messukeskuksen Lapsi-messuilla 23.–25.4. kello 9–18. Tervetuloa HSL:n osastolle 6m41 kuulemaan, miten liikut lapsen kanssa helposti ja turvallisesti kaupunkiliikenteessä.

Osastolla on kuusimetrinen raitiovaunun malli, jonka ohjaamoon lapset pääsevät kokeilemaan raitiovaunun kuljettajan työtä lasten liikenneopettaja Setä Sinisen opastuksella. Muistoksi ”ajokokeilusta” lapset saavat oman diplomin.

Alle kouluikäiset messuvieraat saavat HSL:n osastolta lasten oman matkakortin, joka oikeuttaa ilmaisiin joukkoliikennematkoihin, kunnes kortin haltija täyttää seitsemän. Lisäjännitystä osastolle tuovat HSL:n lipuntarkastajat, jotka tarkastavat lasten lippuja malliratikassa. Samalla joukkoliikenteen käytännöt tulevat tutuiksi turvallisessa ympäristössä.

Tarkastajien lisäksi osastolla tapaa myös HSL:n liikenne- ja palveluneuvojia, joilta messuyleisö voi kysyä kaupunkiliikenteen ajankohtaisista asioista tai vaikkapa sujuvinta yhteyttä kotoa neuvolaan. Matkakortinlukijalaitteella niin lapset kuin aikuiset voivat harjoitella matkakortin käyttöä.

Ilmastonmuutoksen aikakaudella on tärkeä tarjota perheen pienimmille myönteisiä kokemuksia joukkoliikenteestä, joka on pyöräilyn ja kävelyn lisäksi ympäristöystävällisin vaihtoehto päivittäisiin matkoihin. Joukkoliikenteen matkustajana säästät yhteistä ympäristöämme myös tuleville sukupolville.

Pientä lasta (0–6 vuotta) vaunuissa kuljettava henkilö matkustaa ilmaiseksi turvallisuussyistä eikä alle seitsemänvuotiailta lapsilta peritä maksua. Oikeus kulkea ilman matkalippua, kun kuljettaa 0–6-vuotiasta lasta rattaissa tai vaunuissa, ei koske U-linjojen busseja. Lastenlipulla saavat matkustaa 7–16 -vuotiaat. Aikuisten lipun tarvitsevat 17 vuotta täyttäneet.



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös