• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Vapun liikenne Helsingin seudulla

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Vapun liikenne Helsingin seudulla

Vapunaattona Helsingin seudun liikenteessä noudatetaan perjantaiaikatauluja. Helsingin keskustassa raitiolinjoilla on poikkeusreittejä koko aattoillan. Busseilla ja lähijunilla on yöllä lisäliikennettä koko seudulla. Vapunpäivänä Helsingissä on ylimääräistä liikennettä raitiolinjoilla 3X ja 10X sekä bussilla 14X.

Poikkeusreitit

Vapunaattona Helsingin ydinkeskustan kadut rauhoitetaan jalankulkijoille klo 17 alkaen. Aleksanterinkadun raitiolinjat ovat poikkeusreiteillä noin klo 17 alkaen aaton yöliikenteen loppuun. Bussin 16 poikkeusreitti jatkuu vapunpäivään noin klo 18 asti.

Raitiolinja 1A ajaa Hakaniemestä Rautatieaseman kautta Mannerheimintielle, ja edelleen Bulevardia ja Fredrikinkatua päätepysäkilleen Perämiehenkadulle. Reittiosuus Kruununhaassa ja Etelärannassa jää liikennöimättä.

3T kääntyy Kampista tullessaan Simonkadulta Mannerheimintielle ja ajaa Bulevardia ja Fredrikinkatua linjan 1A päätepysäkille. Reittiosuus Kaivokatu – Mikonkatu – Aleksanterinkatu – Kauppatori – Eteläranta - Laivasillankatu jää liikennöimättä.

3B ajaa Eirassa linjan 1A päätepysäkille. Tehtaankatu välillä Eiran sairaala - Olympiaterminaali jää liikennöimättä.

Linjat 4 ja 4T kiertävät molemmissa ajosuunnissa Rautatieaseman, Kaisaniemenkadun ja Kruununhaan kautta. Aleksanterinkatu jää liikennöimättä.

Linjat 7A ja 7B ajavat Rautatieaseman ja Kaisaniemenkadun kautta eivätkä kierrä Kruununhaan ja Aleksanterinkadun kautta.

Bussi 16 ajaa Herttoniemen suuntaan Kaivokadun ja Kaisaniemenkadun kautta Liisankadulle omalle reitilleen. Hernesaaren suuntaan bussi ajaa reittiä Kaisaniemenkatu - Vilhonkatu - Keskuskatu - Kaivokatu - Mannerheimintie.

Korvaava bussi 3X

Eirassa raitiovaunuilta pois jäävää reittiosuutta korvataan osittain bussilla 3X, joka ajaa klo 17 - 1.30 reittiä Viiskulma/Pursimiehenkatu - Laivurinkatu - Tehtaankatu - Laivasillankatu - Eteläranta - Pohjoinen Makasiinikatu - Fabianinkatu - Eteläinen Makasiinikatu - Laivasillankatu - Tehtaankatu - Laivurinkatu - Fredrikinkatu - Bulevardi - Albertinkatu - Pursimiehenkatu. Bussit lähtevät 15 minuutin välein sekä Pursimiehenkadulta että Etelärannasta.

Kartta raitiolinjojen 3B ja 3T poikkeusreiteistä sekä bussin 3X reitistä (pdf): Näytä liitetiedosto 760

Lisäliikenne vapunaaton jälkeisenä yönä

Seuraavilla Helsingin sisäisillä linjoilla on lisäbusseja yöliikenteessä: 01N, 02N, 04N, 05N, 06N, 08N, 09N, 20N, 39A, 40, 43, 66, 67, 68, 70, 72, 73N, 75, 85N, 90N, 92N, 94N, 96N ja 97N.

Useilla Espoon, Kauniaisten, Keravan, Kirkkonummen ja Vantaan linjoilla, seutulinjoilla sekä lähijunilla on lisävuoroja yöliikenteessä.

Lähtöajat linjoittain:
Vantaa ja Kerava (pdf): Näytä liitetiedosto 761
Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi (pdf): Näytä liitetiedosto 762

Kampin terminaali suljetaan vapunaaton jälkeisenä yönä klo 2.30, jonka jälkeen bussit lähtevät Kampintorilta (Malminrinne 6).

Vapunpäivä

Metro, lähijunat, bussit ja Suomenlinnan lautta noudattavat lauantaiaikatauluja. Jouko-kaupunginosalinjoja ei kuitenkaan liikennöidä. Raitioliikenteessä ja U-linjoilla on sunnuntaiaikataulut. Vapunpäivänä Helsingissä järjestetään useita kulkueita, jotka aiheuttavat viivästyksiä keskustan linjoille. Poliisi ohjaa liikennettä kulkueiden aikana.

Bussi 16 ajaa Herttoniemen suuntaan Kaivokadun ja Kaisaniemenkadun kautta Liisankadulle omalle reitilleen. Hernesaaren suuntaan bussi ajaa reittiä Kaisaniemenkatu - Vilhonkatu - Keskuskatu - Kaivokatu - Mannerheimintie. Poikkeusreitti on voimassa klo 18 asti.

Vapunpäivän lisäliikenne

Lisäratikka 3X ajaa klo 7 - 12 reittiä Rautatieasema - Kauppatori - Kaivopuisto - Eira - Bulevardi - Rautatieasema. Klo 13.30 - 16 ajetaan samaa lenkkiä päinvastaiseen suuntaan.

Raitiolinja 10X liikennöi klo 7 - 16 reittiä Kirurgi - Kuusitie - Kirurgi.

Lisäbussi 14X ajaa klo 8.30 - 12 linjan 14 reittiä osuudella Töölöntori - Kamppi - Eira ja klo 13 - 17.30 osuudella Eira - Kamppi.

Liikenneinfo ja palvelupisteet

Liikenneinfosta saa henkilökohtaista puhelinpalvelua vapunaattona klo 7 - 19 ja vapunpäivänä klo 9 - 17. HSL:n Rautatientorin palvelupiste on vapunaattona avoinna klo 7.30 - 17 ja Itäkeskuksen palvelupiste klo 10 - 17.15. Vapunpäivänä palvelupisteet ovat kiinni.



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Tuleekohan nuo lisälähdöt Reittioppaaseen tai johonkin? Onko edellisvuosina tullut? Ei meinaan vielä ainakaan löytynyt ainakaan linjoille 66 tai 67 yhtään lisälähtöjä.
 
Tuleekohan nuo lisälähdöt Reittioppaaseen tai johonkin? Onko edellisvuosina tullut? Ei meinaan vielä ainakaan löytynyt ainakaan linjoille 66 tai 67 yhtään lisälähtöjä.

Kuten täällä jo todettiin, niin 3X, 10X ja 14X löytyvät reittioppaasta. Vappuaattoyönä lisäliikenne tarkoittaa perinteisesti lähtöjen ajamista usealla bussilla, ei ylimääräisiä lähtöjä.
 
Vappuaattoyönä lisäliikenne tarkoittaa perinteisesti lähtöjen ajamista usealla bussilla, ei ylimääräisiä lähtöjä.

Okei, kiitos :) En ole kun vasta vähän alotteleva bussiharrastelija niin ei ole kokemusta tällaisista asioista vielä.
 
Hienoa että viime vuoden virheistä lisäliikenteessä on otettu opiksi ja tänä vuonna lisälinjoja liikennöidään myös iltapäivällä. Viime vuonnahan X-ratikat ajettiin sisään halliin puoliltapäivin juuri kun väkeä oli liikenteessä kaikkein eniten. Aamuvarhaisella toki paineltiin tyhjillä sporilla.
 
Takaisin
Ylös