• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Matkakorttien vaihto palvelupisteisiin

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Matkakortteja vaihdetaan ainoastaan palvelupisteissä 4.5. alkaen

Matkakortteja ei enää tiistaista 4.5. alkaen voi vaihtaa uusiin R-kioskeissa, Stockmann-tavarataloissa ja VR:n asemien myyntipisteissä vaan ainoastaan matkakortin palvelupisteissä.

Matkakortin palvelupisteitä ovat Helsingissä HSL:n palvelupisteet ja lisäksi pisteitä on sekä Espoossa, Vantaalla, Keravalla, Kirkkonummella että Kauniaisissa eli kaikissa HSL-alueen kunnissa.

Vaihdossa kaikki vanhalla kortilla olevat tiedot, kuten kausi ja arvo, siirretään uudelle kortille. Kortin käyttö ei muutu mitenkään.

Kortin vaihto on maksuton 10.11.2010 asti ja vanhalla kortilla voi matkustaa liikennevälineissä samaan päivään asti. Sille ei voi kuitenkaan enää ladata kautta tai arvoa. 11.11.2010 alkaen liikennevälineissä käy vain uusi kortti. Vanhoja kortteja vaihdetaan käsittelymaksua vastaan vielä kahden vuoden ajan.

Pääkaupunkiseudulla on aktiivisessa käytössä noin 700 000 matkakorttia, joista HSL:n arvion mukaan on vaihdettu jo noin 600 000.

Kaikki kortit vaihdetaan, koska uudet ovat teknisesti monipuolisempia ja hinnaltaan edullisempia kuin nykyiset. Vanhat kortit ovat olleet käytössä jo kahdeksan vuotta. Ne ovat toimineet hyvin, mutta ovat jo elinkaarensa lopussa. Keskimäärin sähköiset kortit, kuten pankki- ja luottokortit, uudistetaan muutaman vuoden välein.


Matkakortin palvelupisteet



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös