• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Reittiopas neuvoo parhaan reitin myös pyöräilijöille ja jalankulkijoille

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Valtakunnallinen pyöräilyviikko 8.–16.5.
Reittiopas neuvoo parhaan reitin myös pyöräilijöille ja jalankulkijoille

HSL:n suosittu Reittiopas auttaa myös pyörällä ja jalan liikkuvaa löytämään helposti ja nopeasti oikeaan osoitteeseen. Kevyen liikenteen reittiopas löytyy samasta osoitteesta www.reittiopas.fi kuin joukkoliikenteen reittiopas. Nimensä mukaisesti kevyen liikenteen versiossa reititykset suosivat valtaväylien sijaan pyörällä ja jalan kuljettavaksi sopivia teitä ja polkuja. Käyttäjällä on myös useita mahdollisuuksia vaikuttaa reitityksen ominaisuuksiin.

Kevyen liikenteen opas on ollut käytössä kolme vuotta. Tällä hetkellä kävijämäärä on noin 4500 - 5000 päivässä. Vilkkainta käyttö on kesäisin, joskin kävijämäärät ovat tänä keväänä yltäneet jo viime kesän huippulukemiin. Oppaan löytäminen on nyt helpompaa HSL:n verkkosivujen kautta.

Kevyen liikenteen oppaan uusista ominaisuuksista käyttäjien mieleen on ollut reittikuvauksen yhteydessä oleva reitin korkeusprofiili, josta käyttäjä voi havainnollisesti katsoa matkan varrelle osuvat nousu- ja laskuosuudet.

Huomioi käyttäjän mieltymykset

Reititykseen voi vaikuttaa useammalla tavalla. Matkan alku- ja loppupisteen määrittelyn jälkeen käyttäjä voi valita reititystavan väylän ominaisuuksien mukaan (sora, asfaltti, kevyen liikenteen väylä, suorin tie).

Reittisuunnitteluun voi vaikuttaa myös lisäämällä karttapohjaan mieluisia kauttakulkupisteitä. Oppaassa on myös valmiita suositusreittejä, joiden avulla voi tutustua Helsingin ja Espoon maisemareitteihin tai valtakunnallisiin pyörämatkailureitteihin.

Lisää informaatiota matkan varrelle voi poimia kiinnostuksen mukaan valmiista kohdeluettelosta, josta löytyy tietoa muun muassa rakennustyömaista, liikuntapaikoista, liikennevaloista ja kahviloista.

Kevyt liikenne on kestävä valinta

Jalankulku ja pyöräily lähes päästöttöminä kulkutapoina tukevat kestävän kehityksen mukaista liikennejärjestelmää ja matkaketjuja. Pääkaupunkiseudun jalankulun ja pyöräilyn strategiana on kevyen liikenteen olosuhteiden parantaminen sekä kevyen liikenteen imagon nostaminen kaupunkilaiseen elämäntapaan kuuluvana hyötyliikunnan ja matkanteon muotona.

Helsingin seudulla tavoitteena on pyöräliikenteen määrän kaksinkertaistaminen vuoden 2005 tasosta vuoteen 2020 mennessä sekä jalankulun suosion kasvu kaupunginosakeskuksissa. Kevyen liikenteen osuuden lisäämisessä tärkeitä osatekijöitä ovat sujuvat reitit ja liityntäliikenteen palvelujen tarjoaminen myös pyöräilijöille, turvallisuus, myönteinen ilmapiiri sekä työmatka- ja asiointipyöräilyn edistäminen. Pyöräily ja jalankulku tulee ottaa huomioon yhdyskunta- ja liikennesuunnittelun lisäksi myös rakentamisessa.

Lisätietoja: Mette Granberg, puh. 040 821 1116



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös