Näytetään tulokset 1-2/2

Viestiketju: HSL suunnittelee uusia informaatiopalveluja liityntäpysäköintiin

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  6785

  oletus HSL suunnittelee uusia informaatiopalveluja liityntäpysäköintiin

  HSL suunnittelee uusia informaatiopalveluja liityntäpysäköintiin

  HSL näkee tärkeänä liityntäpysäköintiä helpottavien informaatiojärjestelmien kehittämisen. Asiaa koskevassa periaatesuunnitelmassa tärkeimmiksi kanaviksi nostetaan internet mobiilisovelluksineen sekä muuttuvat tienvarsiopasteet.

  Liityntäpysäköinnin käyttäjät tarvitsevat tietoa muun muassa vapaista pysäköintipaikoista ja joukkoliikenteen palveluista sekä joukkoliikenteen ja tieverkon häiriöistä. Tulevaisuudessa autoilijoille ja pyöräilijöille suunnatut mobiili- ja muut palvelut voivat tarjota reaaliaikaista tietoa myös matkan aikana. Muuttuvaa tienvarsiopastusta tulisi kehittää lisäpalveluna tukemaan kiinteää perusviitoitusta.

  Jatkosuunnittelussa tulee luoda liityntäpysäköinnille Internet-sivusto ja sen mobiiliversio sekä toteuttaa liityntäpysäköinnin reittiopas. Informaatiojärjestelmä on tarkoitus pilotoida yhdellä tiesuunnalla, jonka jälkeen tavoitteena on laajentaa järjestelmää. Lisäksi tulisi kehittää lukittavien pyörätilojen laskenta- ja valvontajärjestelmää.

  Henkilöautojen liityntäpysäköintialueiden varustaminen laskenta- ja valvontalaitteilla on järjestelmän vaativin ja kustannuksiltaan suurin osa. Varustetaso voidaan valita kullekin liityntäpysäköintialueelle parhaiten sopivaksi. Järjestelmä luodaan matkakortin kanssa yhteensopivaksi ja myös pysäköintipaikan maksaminen matkakortilla on mahdollista.

  Periaatesuunnitelmassa esitetään eri osa-alueiden toteuttamisen vastuuorganisaatiot. Liityntäpysäköinnin informaatiojärjestelmän toteuttamisesta sovitaan HSL:n ja kuntien kesken. HSL:n tavoitteena on, että järjestelmän toteuttaminen ja käyttöönotto sisällytetään yhtenä kärkihankkeena Liikenne- ja viestintäministeriön älyliikennestrategiaan.

  HSL arvioi informaatiojärjestelmän toteuttamisen kustannuksiksi 750 000 – 900 000 euroa. Kustannuksiin sisältyy henkilöautoilun muuttuvan tiedon pilotointi yhdellä säteittäisellä pääväylällä. Summaan eivät sisälly kiinteät opasteet, kaapelointikustannukset eivätkä netti- ja mobiilisovelluksen kartta-aineistot.

  HSL on myös koonnut yksiin kansiin tärkeimmät liityntäpysäköinnin suunnittelua koskevat ohjeet. Suunnitteluohjeen tarkoitus on antaa tietoa ja olla apuna liikennesuunnittelijoiden ja kunnallistekniikan suunnittelijoiden työssä. Ohjeet koskevat sekä henkilöautojen että polkupyörien liityntäpysäköintiä. Ne kattavat suunnittelun kaikki vaiheet kuten kysynnän karkean ennakoinnin, pysäköintipaikan sijainnin määrittämisen, eri toimintojen sijoituksen, mitoituksen ja varustelun, kunnossapitokysymykset ja hallinnolliset järjestelyt.  Lue uutinen HSL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 22.06.2010 kello 08:54. Syy: päivitetty

 2. #2

  Liittynyt
  15.08.2008
  Viestejä
  2024

  oletus Vs: HSL suunnittelee uusia informaatiopalveluja liityntäpysäköintiin

  Muuttuviin tienvarsikyltteihin olisi paras sijoittaa reaaliaikaiset arvioidut ajoajat keskustaan suoraan ja liitynnällä, kun vain mahdollista. Liikennevirasto tuntuu osaavan laskea ajoneuvojen ajoaikoja joillain moottoriteillä, reittiopas osaa taas joukkoliikenteen vastaavat ajat.

Vastaavia viestiketjuja

 1. HS: HSL suunnittelee bussien kuljettajarahastuksen lopettamista
  kirjoittanut teme foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 62
  Viimeisin viesti: 14.08.2012, 20:21
 2. Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 14.09.2010, 14:10
 3. HKL: Uusia bussipysäkkejä
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 05.11.2009, 14:20
 4. Uusia pikavuoropysäkkejä
  kirjoittanut Epa foorumissa Kauko- ja tilausliikenne
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 29.10.2009, 23:38
 5. Malmö suunnittelee ratikoiden palauttamista
  kirjoittanut Wänskä foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 4
  Viimeisin viesti: 28.10.2008, 17:45

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •