• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: HSL uudistaa bussiliikenteen hankintaehtoja

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HSL uudistaa bussiliikenteen hankintaehtoja

HSL ottaa Helsingin seudun bussiliikennehankinnoissa käyttöön uudet kilpailutusperiaatteet ja sopimusehdot. Ne tuovat jatkossa liikenteeseen entistä enemmän matkustusmukavuutta ja pienempiä päästöjä.

Bussikaluston laatu saa tarjousten pisteytyksessä entistä suuremman painoarvon. Turvallisuutta ja matkustusmukavuutta lisäävistä samoin kuin ympäristöhyötyjä tuottavista lisävarusteista hyvitetään selvästi enemmän kuin aiemmin. Muutoksen ansiosta esimerkiksi ilmastointi tulee käytännössä kaikkiin uusiin busseihin. Myös kameravalvonta sekä ajotavan ja polttoaineen kulutuksen seurantajärjestelmät yleistyvät.

Kalustovaatimuksiin sisältyy nyt joitakin uusia ominaisuuksia. Matkustajille tämä näkyy esimerkiksi niin, että jatkossa kaikissa uusissa busseissa on kolme lastenvaunupaikkaa. Myös melurajat määritellään nyt ensimmäistä kertaa koskemaan koko matkustamoa.

Päästöjen käsittely pisteytyksessä muuttuu huomattavasti. Hiilidioksidipäästöt ovat nyt ensimmäistä kertaa mukana kilpailukriteereissä. Haitallisten lähipäästöjen pisteytyksessä otetaan huomioon mittauksiin perustuvat todelliset päästötasot. Biopolttoaineiden käytössä kestävyyskriteeri perustuu EU:n RES-direktiiviin (2009/28/EY).

Bussiliikenteen sopimusehtoihin on lisätty myös yhtenäinen tilaajaväritys, joka vaaditaan uusilta busseilta.

HSL:n hallitus hyväksyi bussiliikenteen uudet hankintaperiaatteet ja sopimusehdot 24.8. Uusia hankintaperiaatteita noudatetaan vastedes kaikessa HSL:n tilaamassa bussiliikenteessä, ensimmäisen kerran jo tänä syksynä Espoon ja Vantaan sekä seutuliikenteen linjojen kilpailutuksessa.



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös