Näytetään tulokset 1-1/1

Viestiketju: Runot kulkevat raiteilla

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  8755

  oletus Runot kulkevat raiteilla

  Runot kulkevat raiteilla

  Runot laukkaavat tänäkin syksynä raiteille. Runoja voi lukea elokuun loppupuolelta lähtien ratikoissa, metrovaunuissa ja -asemilla ja uutuutena tänä vuonna myös lähijunissa. Maanantaina 30.8 HSL:n matkalippujen tarkastajat jakavat runopostikortteja matkaevääksi. Raiderunoja tulee myös HSL:n verkkosivuille.

  HSL haluaa edistää runoilla matkustusviihtyvyyttä. Asemilta tai vaunujen seiniltä poimitut sanat ja ajatukset antavat matkustajille pohtimisen aiheita ja piristävät matkantekoa. Runojen teemana on tänä vuonna kaupunki.

  Runopysäkeiltä pääsee sanojen matkaan Asematunnelissa ja Vuosaaressa maanantaina 30.8. Asematunnelin lähdöt ovat klo 14 ja 15 ja Vuosaaren lähdöt klo 17. Esiintyjät ovat Juho Nieminen, Riikka Heinonen ja Matinpoika. Ranskalaistunnelmia tarjoilee Suomen ainoa laulava posetiivari, oopperalaulaja Matti Pasanen. Harri Hertell juontaa.

  2010 on jo kuudes perättäinen vuosi, jolloin runot nousevat kiskoille. Elokuinen tempaus on HSL:n, Nuoren Voiman Liiton, Helsingin kaupunginkirjaston sekä HKL:n ja VR:n yhteistyön tulos. Suurin kiitos kuuluu kuitenkin runoilijoille, jotka ovat antaneet runonsa korvauksetta käyttöön. Tämänvuotiset sanakäyttäjät ovat Juhani Ahvenjärvi, Pertti Alaja, Tomas Mikael Bäck, Bo Carpelan, Tua Forsström, Pauliina Haasjoki, Sanna Karlström, Pekka Kejonen, Tapani Kinnunen, Rakel Liehu, Marjo Lyytikäinen, Heikki Niska, Lassi Nummi, Torsten Pettersson, Mirkka Rekola, Pentti Saaritsa, Olli Sirkiä, Ilpo Tiihonen, Jukka Viikilä ja Katariina Vuorinen.

  Runoja raiteilla -tapahtuman esikuvana on Lontoossa vuonna 1986 aloitettu ja suuren suosion saavuttanut projekti Poems on the Underground, josta ilmiö levisi ympäri maailman.  Lue uutinen HSL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 26.08.2010 kello 02:02. Syy: päivitetty

Vastaavia viestiketjuja

 1. Mittausajoja kaikilla raiteilla
  kirjoittanut Antero Alku foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 10
  Viimeisin viesti: 12.11.2009, 11:02
 2. HKL: Runo leikkii raiteilla
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 17.08.2009, 13:00
 3. HKL: Runot rullaavat raiteilla
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 19.08.2008, 10:40

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •