• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Raitiolinjoilla 1A, 3B, 8 ja 9 sekä bussilinjalla 51 poikkeuksia 17. - 19.9.

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Raitiolinjoilla 1A, 3B, 8 ja 9 sekä bussilinjalla 51 poikkeuksia 17.–19.9.

Helsingin kadun ja Kaarlenkadun risteyksessä tehtävien ratatöiden vuoksi raitiolinjat 1A, 3B ja 8 sekä Helsingin bussilinja 51 ajavat poikkeusreittejä eikä raitiolinja 9 liikennöi lainkaan tulevana viikonloppuna. Liikenteen poikkeusjärjestelyt alkavat perjantaina 17.9. klo 18 ja kestävät sunnuntain 19.9. yöliikenteen loppuun.

Raitiolinja 1A ajaa Hakaniemestä Sörnäisten kautta Mäkelänkadulle. Ajamatta jää reittiosuus Hakaniemi – Kallio –Urheilutalo – Sturenkatu. Kalliossa raitiovaunua korvaa bussi 9X, joka liikennöi välillä Hakaniemi–Itä-Pasila.

Raitiolinja 3B ajaa ydinkeskustassa reittiä Bulevardi – Mannerheimintie – Ooppera – Urheilutalo. Linjalta jää ajamatta osuus Ylioppilastalo – Rautatieasema – Hakaniemi – Kallio – Urheilutalo. Kalliossa raitiovaunua korvaa bussi 9X. Raitiolinjat 6, 7A ja 7B sekä metro liikennöivät normaaliin tapaan keskustan ja Hakaniemen välillä.

Raitiolinja 8 ajaa Urheilutalolta Sturenkadun kautta Paavalin kirkolle. Ajamatta jää reittiosuus Urheilutalo – Helsinginkatu – Sörnäinen – Hämeentie – Paavalin kirkko. Raitiovaunua korvaa bussi 8X, joka ajaa välillä Urheilutalo–Sörnäinen. Bussi käyttää pääosin raitiolinjan 8 pysäkkejä. Sörnäisissä bussi 8X käyttää Urheilutalon suuntaan linjan 22 lähtöpysäkkiä Harjutori (2151). Bussiin voi nousta myös Hämeentieltä Ristikkotien pysäkiltä (3022). Hämeentiellä Sörnäisten ja Sturenkadun välillä liikennöi raitiolinja 6.

Raitiolinja 9 ei liikennöi poikkeusjärjestelyn aikana. Osan reitistä korvaa bussilinja 9X, joka kulkee välillä Hakaniemi–Itä-Pasila. Bussi ajaa pääosin raitiolinjan 9 reittiä ja käyttää useimpia raitiolinjan 9 pysäkkejä. Bussi 9X ei kuitenkaan käytä Pasilaan ajaessaan raitiolinjan 9 pysäkkejä Karhupuisto (0255), Kaarlenkatu (0257), Sturenkatu (0655), Kotkankatu (0657) ja Messukeskus (0614). Hakaniemeen ajaessaan bussi 9X ei käytä raitiovaunupysäkkejä Sturenkatu (0654) ja Helsinginkatu (0250).

Osuudella Kolmikulma–Hakaniemi ei ole raitiolinjaa 9 korvaavaa liikennettä, mutta raitiolinjat 6, 7A ja 7B sekä metro kulkevat keskustan ja Hakaniemen välillä.

Helsingin bussilinja 51 ajaa Malminkartanoon päin suoraan Fleminginkatua, ei Agricolankadun ja Kaarlenkadun kautta. Kaarlenkadun pysäkin (0258) sijaan bussi pysähtyy Helsinginkadulla raitiovaunupysäkillä Helsinginkatu (0250).

Kartta raitiolinjojen poikkeusreiteistä ja korvaavista bussireiteistä (pdf, 615 kB): Näytä liitetiedosto 900


Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Eikös tämä risteys rakennettu kaksi vuotta sitten (2008) uusiksi. Senkö ajan se siis kesti Vario-liikennettä? Tuleekohan siihen nyt jotain "uutta" teknologiaa, vai onko tiedossa jälleen vuonna 2012 uusi ratatyö? Maksatetaanko Vario-valmistajalla mitään näitä tuhkatiheään tehtäviä ratatöitä? Vai onko se vain Helsingin omaa syytä, että moisia edes tilattiin. Ei ennenvanhaan tällaisia "pieniä" täsmäpaikkaisia ratatöitä tarvinnut tehdä vaan vuosikymmenet kuljettiin samoja raiteita.
 
Takaisin
Ylös