• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Kulttuuriratikka tulee

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Kulttuuriratikka elävöittää katukuvaa 22.9. alkaen

Helsingin ratikat saavat joukkoonsa uuden pikantin lisän keskiviikkona 22.9., kun kulttuuriratikka aloittaa liikennöinnin linjalla 7A. HSL:n kulttuuriratikassa on estradi elävän musiikin ja teatterin esiintyjille sekä tarkoin suunnitellut puitteet taidenäyttelyille. Vaunu on sisustettu normaalia viihtyisämmäksi ja se on varustettu äänentoistolaitteilla ja valaistuksella. Ratikka ajaa 7A:n vakioreitillä tiistaista torstaihin klo 15-18, ja kyytiin pääsee reitin varrelta normaalin matkan hinnalla.

Kulttuuriratikassa yhdistyy mahdollisuus piristää matkustajien arkea ja tarjota taiteentekijöille ja kulttuurilaitoksille esiintymispaikka matkustajien keskellä. Se toimii tarpeen mukaan myös HSL:n uusien palvelujen testiympäristönä. Lisäksi ratikka on Helsingissä uusi persoonallinen ja jatkuvassa liikkeessä oleva kulttuurikohde matkailijoille. Ratikkaa voi vuokrata myös tilausajokäyttöön.

Kulttuuriratikka lähtee liikkeelle kokeiluna. Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri odottaa innostuneena kahden merkittävän asian liittoa. ”Kulttuuri on hauskaa. Joukkoliikenne on hauskaa. Yhdessä niistä tulee tosi hauskaa”, Pekka Sauri sanoo.

Ratikassa nähtävän ohjelman tuottamisesta vastaa Kulttuuritehdas Korjaamo, yhteistyökumppaneinaan kaupungin muut kulttuuritoimijat. Mukana on muun muassa Rakkautta ja anarkiaa -festivaali, Helsinki Poetry Connection, AV-Arkki ja Liikkeellä marraskuussa -festivaali.

Kulttuuriratikka on peruskorjattu, 1970-luvun ns. mannheimilainen raitiovaunu, jonka mittatilaustyönä teetetyt sisä- ja ulkotilat sekä matalalattiainen väliosa on valmistettu HKL:n ratikkavarikolla Vallilassa. Kulttuuriratikan tunnistaa hopeanhohtoisesta pinnasta, joka heijastelee kaupungin elämää, valoja ja värejä. Kulttuuriratikka on saanut tukea Helsingin kaupungin innovaatiorahastosta.

Esittävää taidetta, musiikkia ja näyttelyitä tiistaista torstaihin klo 15-18

Tiistait on varattu esittävälle taiteelle, keskiviikkona on musiikin vuoro ja torstaina on taidenäyttelyitä. Syyskauden ohjelma on monipuolinen kavalkadi runojen lukua, stand-up-komiikkaa, kirjallisuutta, lyhytelokuvia sekä vaihtuvia taide- ja videoteos näyttelyitä. Muusikkovieraina on muun muassa kotimaisia laulaja-lauluntekijöitä kuten Tuure Kilpeläinen, Samae Koskinen, Kari Peitsamo sekä Astrid Swan.

Avajaisviikolla:

Keskiviikko 22.9. (Suluissa mainitut lähtöpaikat ovat raitiovaunupysäkkien nimiä.)

klo 15-15.43 Rakkautta & Anarkiaa esittää lyhytelokuvia (Töölön halli – Ylioppilastalo)

klo 16-16.48 Korjaamo Folks: Tuure Kilpeläinen (Pasilan asema – Töölön halli)

klo 16.48-17.40 KirjaKorjaamo: Leena Parkkinen ja Riikka Pulkkinen lukevat otteita kirjoistaan. (Töölön halli – Töölön halli)

Live-ohjelma jatkuu seuraavalla viikolla.

Pysyvä näyttelyohjelmisto kuun loppuun asti:

Taidenäyttely: Tuomo Manninen Snow Whites – All Cars Are White

AV-Arkin videoteoksia: Liike



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Näemmeköhän milloinkaan 166:n sisarvaunuja edes näin säännöllisessä liikenteessä? :-|
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös