• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Helsingin seudun bussien väriksi tulee HSL:n sininen

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Helsingin seudun bussien väriksi tulee HSL:n sininen

Helsingin seudun bussiliikenteeseen hankittavat uudet bussit maalataan jatkossa yhtenäisen mallin mukaan. Etuosaa hallitsevaksi väriksi tulee sininen ja takaosastaan bussit ovat valkoisia. Lentokenttälinjoilla 61 Tikkurila –Lentokenttä ja 615 Helsingin rautatieasema – Lentokenttä tilaajaväritystä tehostaa lentokoneen kuva. Palvelulinjoja ja suunnitteilla olevia runkolinjoja voidaan korostaa tarpeen mukaan myöhemmin lisäväreillä tai symboleilla.

Tilaajaväritys tulee käyttöön uusien liikennöintisopimusten ja bussihankintojen myötä, jolloin maalaamisesta ei aiheudu lisäkustannuksia. Yhtenäinen väritys alkaa näkyä jo ensi vuonna. Liikenteeseen tulee arviolta 60 uutta bussia. Lähivuosina yhtenäinen väritys tulee näkyvimmin esille ruuhkatuntien ulkopuolella, kun liikenteessä on voittopuolisesti vain uudempaa kalustoa. Kauttaaltaan yhtenäiseen väritykseen päästään noin 10-15 vuoden kuluessa.

Tilaajavärityksen tavoitteena on helpottaa joukkoliikenteen käyttöä, lisätä bussiliikenteen houkuttelevuutta, selkeyttää matkustajainformaatiota ja kaupunkikuvaa. Tilaajaväritykseen siirtymisen jälkeenkin linjoja liikennöivät bussiyhtiöt pysyvät edelleen esillä. HSL-ilmeen mukaisessa värityksessä on varattu tilaa myös yhtiöiden tunnuksille. Myös mainosten määrä säilyy ennallaan.

Ehdotukset Helsingin seudun bussien tilaajavärityksestä on tehnyt Design Reform Oy.



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ylemmässä kuvassa näkyy varjon aiheuttama ”liukuväritys” bussin kyljessä. Se saa värityksen näyttämään paremmalta ja olisi toivottava ominaisuus. Tuollaisena tuo väritys näyttää hieman lattealta.
Idea on hyvä ja lopulta väritys on kohtuullisen onnistunutkin. Se vaan voisi olla vielä paljon parempi aika vähällä säätämisellä.
 
Takaisin
Ylös