• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Asukastilaisuudet metron uudistumisesta

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Asukastilaisuudet metron uudistumisesta Herttoniemessä ja Kalliossa

Metron automatisointiprojektista vastaava HKL järjestää asukastilaisuuksia metron uudistumisesta. Tämän syksyn viimeiset asukasillat järjestetään maanantaina 27.9. Herttoniemessä ja 4.10. Kalliossa. Viime keväänä järjestettiin tilaisuudet Vuosaaressa, Mellunmäessä ja Itäkeskuksessa. Tilaisuuksissa asukkailla on mahdollisuus tutustua suunnitelmiin sekä kysyä lisätietoja HKL:n ja Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) asiantuntijoilta.

Asukastilaisuus Herttoniemessä järjestetään 27.9. Herttoniemen kirkon auditoriossa osoitteessa Hiihtomäentie 23 ja asukastilaisuus Kalliossa 4.10 leikkipuisto Linjassa osoitteessa Toinen linja 6 klo 18 - 19.30. Ovet aukeavat jo puoli tuntia aiemmin eli 17.30 suunnitelmiin tutustumista varten.

Helsingin metro uudistuu vuonna 2014 koko seudun kattavaksi, entistä nykyaikaisemmaksi järjestelmäksi. Metron liikenteenohjausjärjestelmä automatisoidaan, asemille rakennetaan laituriovet ja metrovaunuihin tulevat valvontakamerat ja asemille junavalvojat. Turvallisuus paranee niin matkustamoissa kuin radallakin. Vuoden 2015 lopulla aloitetaan liikenne uudella rataosuudella Ruoholahdesta Matinkylään.

Metron uudistuminen on ajankohtaista tänä syksynä, kun Vuosaareen asemalle parhaillaan asennettavat laituriovet otetaan matkustajakäyttöön lokakuun aikana. Vuosaaressa laituriovia kokeillaan matkustajaliikenteessä ennen kuin laituriovet rakennetaan kaikille asemille vuoden 2013 aikana. Tärkeää on myös saada kokemuksia laituriovien toimivuudesta talviolosuhteissa.

Laituriovet ovat uudessa metrossa välttämätön turvallisuusinvestointi, sillä ne estävät radalla pääsyn. Lisäksi laituriovet parantavat metroasemien viihtyisyyttä. Nykyiseen metroon laituriovet rakennetaan porttityyppisinä seinämään, jonka korkeus on noin 170 cm.


Median edustajat ovat tervetulleita osallistumaan asukastilaisuuksiin.

Lisätietoja:
www.hkl.fi/uusimetro
www.lansimetro.fi
HKL, toimitusjohtaja Matti Lahdenranta, p. 050 385 5020
HKL, projektipäällikkö Kimmo Reiman, p. p. 050 310 4172



Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös