• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Lähijunaliikenteen kilpailutus säästäisi kustannuksia ja parantaisi palvelua

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Lähijunaliikenteen kilpailutus säästäisi kustannuksia ja parantaisi palvelua

Helsingin seudun lähiliikenteen kilpailuttaminen toisi HSL:lle huomattavia kustannussäästöjä ja mahdollisuuden kehittää palveluja. Asiakkaan tarpeista lähtevät, tasokkaat ja tehokkaasti tuotetut palvelut edellyttävät, että niiden suunnittelussa ja tuottamisessa otetaan huomioon lähiliikenteen erityisolosuhteet.

Liikenne- ja viestintäministeriön Rautateiden henkilöliikenteen avaaminen kilpailulle -raportti antaa HSL:n mukaan hyvän pohjan seudun lähiliikenteen hallitulle kilpailutukselle. HSL tukee raportissa esitettyjä johtopäätöksiä ja suosituksia.

HSL on valmis huolehtimaan koko Helsingin seudun lähiliikenteen kilpailuprosessista. HSL toivoo valtiovallan huolehtivan siitä, että markkinoiden avaamisen vaatimat päätökset tehdään mahdollisimman pian. Valtion toimia vaatii muun muassa tasapuolisten kilpailuolosuhteiden luominen uusille operaattoreille.

Kilpailuprosessissa onnistuminen vaatii, että valmistelu aloitetaan 5 - 6 vuotta ennen kuin kilpailutettu liikenne voisi käynnistyä Helsingin seudulla vuoden 2018 alussa.



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös