• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Ilmastoinfo aloittaa tiistaina vedonlyönnillä

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Ilmastoinfosta vinkkejä vähäpäästöiseen arkeen

Tiistaina 12.10. verkkopalveluna aloittava Ilmastoinfo kutsuu kaupunkilaisia ilmastotalkoisiin ja tarjoaa apua kaikille, joita vähäpäästöinen elämäntapa kiinnostaa.

Ilmastoinfo esittäytyy kaupunkilaisille tiistaina ja keskiviikkona 12-13.10. Narinkkatorilla, jossa saa asiantuntijoiden neuvoja molempina päivinä klo 10 - 18. Ilmastoinfon toiminnan virallista avausta vietetään tiistaina 12.10.2010 Sanomatalolla, jonne avataan myöhemmin syksyllä pysyvä neuvontakeskus.

Samaan aikaan käynnistyvä Tonni vetoa -kampanja tarjoaa kaupunkilaisille valmiita reseptejä, joista kukin voi koota omaan elämäntilanteeseen sopivimmat ja sitoutua niiden avulla pudottamaan hiilidioksidipäästöjään tuhannella kilolla vuodessa.

Olisiko varaa keventää?

Tonni vetoa -kampanja nostaa esiin yksittäisen ihmisen vaikutusmahdollisuudet ja auttaa löytämään itse kullekin sopivimmat elämäntapamuutokset syyllistämättä ketään.

Pääkaupunkiseudun kaupungit ovat sitoutuneet pienentämään asukaskohtaisia ilmastopäästöjään 39 prosenttia vuoden 1990 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Nyt päästöt ovat asukasta kohden noin 6 000 kiloa vuodessa. Jos mukaan lasketaan muun muassa ruoan tuotannon aiheuttama hiilijalanjälki, määrä tuplaantuu.

Elämäntapavalintojen vaikutus henkilökohtaiseen hiilijalanjälkeen on suuri – ero voi olla tuhansia kiloja vuodessa. Omaa jalanjälkeään voi keventää esimerkiksi lisäämällä ruuassa kasvisten osuutta lihan kustannuksella, säästämällä vettä ja sähköä tai valitsemalla kestävämmät matkustustavat. Pienilläkin teoilla on merkitystä, kun suuri joukko ihmisiä sitoutuu muutokseen.

Tiistaina käynnistyvä Tonni vetoa -kampanja jatkuu marraskuun loppuun asti.

Hyvät neuvot yhdeltä luukulta

Ilmastoinfo tulee avuksi kansalaisten ja yritysten erilaisiin valintatilanteisiin – on kyseessä sitten loma- tai työmatka, remontti, muutto, yrityksen hankinnat, toimitilat tai kodin lämmitysratkaisu. Keskus tuo julkiset ympäristöneuvonnan palvelut yhteen paikkaan ja myös paketoi tietoa, neuvoo, kouluttaa ja järjestää tapahtumia.

Ilmastoinfon taustalla ovat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY, Helsingin seudun liikenne HSL ja Helsingin Energia. Toimintaa koordinoi Helsingin kaupungin ympäristökeskus.

Nettisivusto www.ilmastoinfo.fi avautuu tiistaina 12.10. Ilmastoinfon verkosto toimii myös Facebookissa www.facebook.com/ilmastoinfo.



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös