• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Lippujen hintoihin vain vähäisiä korotuksia

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Lippujen hintoihin vain vähäisiä korotuksia vuodenvaihteessa

Helsingin seudun joukkoliikenteessä matkustetaan ensi vuonna lähes samalla hinnalla kuin nyt. Kerta- ja arvolippujen hinnat säilyvät pääosin ennallaan, ja Vantaalla arvoliput jopa halpenevat.

Lippujen hinnannousu on Helsingin seudulla keskimäärin noin prosentin. Pääkaupunkiseudun kuntien entistä vahvemman panostuksen ansiosta HSL:n onnistui pitää korotus niin vähäisenä, että se jää alle kustannustason nousun. Vähäisiä korotuksia tulee lähinnä kausilippuihin. Poikkeuksena ovat koko HSL-alueella kelpaavat kolmannen vyöhykkeen lähiseutuliput, jotka kallistuvat keskimäärin 3,9 prosenttia. Kolmannella vyöhykkeellä korotukset koskevat myös kerta- ja arvolippuja.

HSL pyrkii yhtenäistämään jäsenkuntiensa sisäisten lippujen hinnat. Vuonna 2011 tavoite toteutuu useimmissa Helsingin, Espoon, Keravan ja Kirkkonummen lipuissa.

Vantaalla valtaosa sisäisistä lipuista on ollut kalliimpia kuin muissa kunnissa. Vuonna 2011 hintaerot pienenevät, sillä Vantaan sisäisten arvolippujen hinnat alenevat muutamalla prosentilla. Lisäksi Vantaalla aikuisten, lasten ja alennusryhmien sisäisten kausilippujen hinnat pysyvät ennallaan, kun ne muualla kallistuvat hieman.

Lasten arvo- ja kausilippujen hintoja korotetaan Helsingissä yleistä tasoa enemmän, koska niiden alennus on Helsingissä selvästi suurempi kuin muiden kuntien 50 prosenttia. Vuonna 2011 ero tasoittuu hieman, mutta muutoksen jälkeenkin lapset matkustavat Helsingissä alle puoleen hintaan. Lasten arvolippu kallistuu Helsingissä 5 sentillä ja 30 päivän kausi 1,10 eurolla.

Matkakortista perittävä korttimaksu 5 euroa säilyy ennallaan. Palvelupisteessä esimerkiksi hyvitysten yhteydessä perittävä kortin käsittelymaksu pysyy 6 eurossa. HSL ei myöskään esitä korotusta liputtomalta matkustajalta perittävään 80 euron tarkastusmaksuun. Tarkastusmaksun vahvistaa liikenne- ja viestintäministeriö.

Lippujen hinnat vuonna 2011:

Helsingin sisäiset liput (pdf, 18 kB): Näytä liitetiedosto 964

Espoon ja Kauniaisten sisäiset liput (pdf, 13 kB): Näytä liitetiedosto 965

Vantaan sisäiset liput (pdf, 13 kB): Näytä liitetiedosto 966

Keravan ja Kirkkonummen sisäiset liput (pdf, 13 kB): Näytä liitetiedosto 967

Seutuliput (pdf, 14 kB): Näytä liitetiedosto 968

Lähiseutu 2 -liput (pdf, 12 kB): Näytä liitetiedosto 969

Lähiseutu 3 -liput (pdf, 12 kB): Näytä liitetiedosto 970



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös