Näytetään tulokset 1-1/1

Viestiketju: Koko Helsingin seutu mukana yhteisessä liikennejärjestelmäsuunnitelmassa

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  6164

  oletus Koko Helsingin seutu mukana yhteisessä liikennejärjestelmäsuunnitelmassa

  Koko Helsingin seutu mukana yhteisessä liikennejärjestelmäsuunnitelmassa

  Koko Helsingin seudulle (14 kuntaa) on saatu luonnos ensimmäisestä yhteisestä liikennejärjestelmäsuunnitelmasta (HLJ 2011). Nykyistä rata- ja tieverkkoa sekä joukkoliikennejärjestelmää hyödynnetään tehokkaasti, kun uudet asunnot ja työpaikat rakennetaan hyviin joukkoliikenneyhteyksiin tukeutuen. HSL:n hallitus hyväksyi Helsingin seudun liikennejärjestelmäluonnoksen (HLJ 2011) lausuntoja ja kannanottoja varten kokouksessaan 26.10.

  HLJ 2011:n keskeisenä periaatteena on liikenteen ja maankäytön yhteensovittaminen ja joukkoliikennepalvelujen parantaminen. Luonnoksessa korostetaan pienten ja monipuolisten kustannustehokkaiden hankkeiden tärkeyttä liikennejärjestelmän kehittämisessä. Joukkoliikenteen, kävelyn, pyöräilyn ja liityntäpysäköinnin toimintaedellytyksiä tulee parantaa. Näillä toimenpiteillä on tärkeä rooli ruuhkien vähentämisessä. Tieto- ja viestintäteknologian sovelluksilla voidaan sujuvoittaa joukkoliikennematkoja sekä pienentää tie- ja rataverkon häiriöherkkyyttä.

  Kasvavalla Helsingin seudulla tarvitaan kuitenkin myös uusinvestointeja. Liikenneinvestoinnit tulee suunnata siten, että asunnot, työpaikat ja palvelut voidaan sijoittaa alueille, jotka ovat helposti saavutettavissa joukkoliikenteellä. Maankäytön ja liikennejärjestelmän tiiviimmällä yhteensovittamisella voidaan turvata seudun hallittu, asteittainen kasvu.

  Helsingin seudun liikennejärjestelmä perustuu raideliikenteeseen ja sitä täydentävään bussiliikenteen runkoverkkoon. Sen pitää tarjota seudun asukkaille sujuvat ja monipuoliset liikkumismahdollisuudet ja elinkeinoelämälle toimivat kuljetukset, jotta seudun kehitys ja kilpailukyky voidaan turvata. Helsingin seutu on Suomen valtakunnallisten ja kansainvälisten yhteyksien solmukohta, joten sen toimiva liikennejärjestelmä palvelee koko maan etua.

  HLJ 2011 -suunnitelmaa on valmisteltu Helsingin seudun yhteisenä hankkeena, jossa ovat mukana HSL:n jäsenkunnat, KUUMA-kunnat, Kuntaryhmä Neloset, valtion liikenneviranomaiset sekä muut yhteistyötahot. Suunnitelma on kokonaisnäkemys Helsingin seudun liikennepolitiikan suuntaviivoista tulevina vuosikymmeninä.

  HSL:n hallitus pyytää HLJ 2011 -luonnoksesta lausuntoja ja kannanottoja HSL-kunnilta, KUUMA-kuntaryhmältä, Kuntaryhmä Nelosilta, liikenne- ja viestintäministeriöltä, Liikennevirastolta, ympäristöministeriöltä, Uudenmaan ELY-keskukselta, maakuntaliitoilta sekä muilta sidosryhmiltä ja osapuolilta. Luonnosta täsmennetään saatujen lausuntojen ja kannanottojen pohjalta, minkä jälkeen tavoitteena on solmia aiesopimus suunnitelman toteuttamisesta valtion, seudun kuntien ja HSL:n kesken.

  Lisätietoja: toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, puh. 050 565 8884 ja
  liikennejärjestelmäosaston johtaja Suoma Sihto, puh. 040 595 0205

  Lisätietoa HLJ 2011:sta
  HLJ 2011:n lausunto- ja tausta-aineisto  Lue uutinen HSL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 30.10.2010 kello 09:31. Syy: päivitetty

Vastaavia viestiketjuja

 1. Seutu- ja poikittaisliikenneyhteydet Helsingin reuna-alueilla
  kirjoittanut omp foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 25
  Viimeisin viesti: 25.09.2012, 14:42
 2. Kilpailutuspakettien koko
  kirjoittanut 339-DF foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 7
  Viimeisin viesti: 05.10.2010, 03:25
 3. Avatarin koko ja resoluutio
  kirjoittanut Jouni Seilonen foorumissa Foorumista itsestään
  Vastauksia: 3
  Viimeisin viesti: 10.01.2010, 11:55
 4. Helsingin seutu jumbosijalla kaupunkirakenteen tiiviydessä
  kirjoittanut kemkim foorumissa Offtopic
  Vastauksia: 13
  Viimeisin viesti: 05.11.2007, 22:16
 5. Peruuttaminen linjalla (Tampereen seutu)
  kirjoittanut ultrix foorumissa Tampereen paikallisliikenne
  Vastauksia: 11
  Viimeisin viesti: 01.03.2007, 11:49

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •