Näytetään tulokset 1-1/1

Viestiketju: Suurpellon joukkoliikenneyhteydet kehittyvät

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  6175

  oletus Suurpellon joukkoliikenneyhteydet kehittyvät

  Suurpellon joukkoliikenneyhteydet kehittyvät

  Espoon uuden Suurpellon kaupunginosan rakentaminen on täydessä käynnissä ja ensimmäiset asukkaat ovat jo muuttaneet alueelle. Ensi vuoden alussa asukkaita on noin 300 ja vuoden loppuun mennessä asukasmäärä on noin 1000 henkilöä.

  Suurpellon rakentaminen kestää 10-15 vuotta. Sinä aikana HSL lisää Suurpellon kautta kulkevia bussilinjoja ja -vuoroja sitä mukaa, kun uusia asuintaloja, liiketiloja ja liikenneyhteyksiä valmistuu. Ensimmäinen Suurpellon asukkaita varten suunniteltu linja aloittaa liikennöinnin ensi vuoden alussa.

  Suurpelto sijaitsee keskellä valmiiksi rakennettua Espoota, Turunväylän ja Kehä II varrella, Länsiväylän, rantaradan sekä tulevan metron läheisyydessä. Helsingin, Tapiolan, Iso Omenan ja Sellon palvelut ovat joukkoliikenneyhteyksien päässä.

  Linja 107 aloittaa tammikuussa

  Helsingistä Suurpeltoon liikennöivä linja aloittaa 1.1.2011. Linjan numero on 107ja sen reitti Kampin terminaali – Tapiola – Suurpelto. Linja liikennöi alkuvaiheessa arkisin 30 minuutin vuorovälein. Viikonloppuisin vuoroväli on 60 minuuttia. Vuorojen tihentäminen noudattelee asuinalueen valmistumista. Vuoroja lisätään alueen asukasmäärän kasvaessa, mahdollisesti jo syksyllä 2011.

  Nykyisellään Suurpellon asukkaat voivat käyttää Ylismäentietä kulkevia linjoja 5, 35 ja 43 päästäkseen Leppävaaraan ja Matinkylään sekä linjaa 16, joka kulkee Tapiolasta Suurpellon kautta Henttaalle. Ruuhka-aikoina linjan 121 K-vuoroilla pääsee Kampista Suurpeltoon ja aina Henttaalle asti.

  Bussiliikenteestä länsimetroon

  HSL:n joukkoliikennesuunnitelmat ulottuvat vuoteen 2014. Kun länsimetro valmistuu, ohjataan syöttöliikenne metropysäkeille. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan linjasta 107 tulee Tapiolaan päättyvä liityntälinja. Muita metron liityntälinjoja ovat Henttaalta Suurpellon kautta Matinkylään ja Suurpellosta Matinkylään liikennöivät linjat. Espoon sisäisiin poikittaisyhteyksiin metroliikenteen aloittamisella ei ole vaikutusta.

  Linjalla 5 Selloon ja Isoon Omenaan

  Kun Kehä II:n eritasoliittymä Suurpellon kohdalle valmistuu arviolta vuonna 2012, bussien on mahdollista ajaa Suurpellon läpi. Suunnitelmissa on linjan 5 reitin muuttaminen Suurpellon kautta kulkevaksi ja vaiheittain linjan kehittäminen ruuhkalinjasta arkisin läpi päivän ja myös viikonloppuisin liikennöitäväksi. Linjalla 5 pääsee sekä Selloon että Isoon Omenaan.

  Suunnitelmissa on myös uuden Espoon sisäisen poikittaislinjan 53, Leppävaara – Kivenlahti, perustaminen. Myös linjan 53 reitti kulkee Suurpellon läpi. Lisäksi tavoitteena on linjan 107 reitin jatkaminen Suurpellosta Kehä II:n kautta Karamalmille.

  Suurpellon yhteyksiä myös Espoon keskuksen suuntaan kehitetään. Tämän edellytyksenä on Suupellon ja Kuurinniityn välisen joukkoliikennekadun rakentaminen.

  Lisätietoja:
  HSL, joukkoliikennesuunnittelija Laura Sundell, puh. 045 657 9608
  Espoon kaupunki, joukkoliikennekoordinaattori Sinikka Ahtiainen, 09-8162 5004  Lue uutinen HSL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 01.11.2010 kello 13:03. Syy: päivitetty

Vastaavia viestiketjuja

 1. Histan suunnittelu ja joukkoliikenneyhteydet
  kirjoittanut Antero Alku foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 100
  Viimeisin viesti: 07.10.2013, 09:49
 2. Suurpellon raideyhteys
  kirjoittanut kuukanko foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 75
  Viimeisin viesti: 26.09.2012, 00:03

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •