• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Esteettömän raideliikenteen ratkaisut esillä Laiturilla

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Rajattomasti raiteilla -näyttely esittelee Laiturilla 5.11. - 18.12. uusia ratkaisuja raideliikenteen pysäkkien, asemien, terminaalien sekä niiden ympäristöjen saavutettavuuteen. Ratkaisut edistävät mm. ikääntyvän väestön ja liikkumisesteisten itsenäistä matkustamista joukkoliikenteessä. Näyttelyssä ovat esillä myös uudet pääkaupunkiseudun ratahankkeet.

Näyttely liittyy Aalto-yliopiston Tulevaisuuden esteetön raideliikenne - projektiin.

- Liikennevälineissä esteettömistä ratkaisuista hyötyvät niin rattaiden, rollaattorin kuin kauppakassienkin kanssa liikkuvat, sanoo projektipäällikkö Ira Verma Aalto-yliopistosta.

HKL:ssä esteettömyyttä raideliikenteessä on pyritty edistämään monin tavoin. Metro on jo lähtökohtaisesti esteetön, mutta myös raitioliikenteessä esteettömän kaluston osuus lisääntyy vauhdilla.

HKL:llä on noin 40 kokonaan matalalattiaista raitiovaunua, ja tulevaisuudessa hankittavat uudet raitivaunut tulevat olemaan esteettömiä.

Sen lisäksi HKL:ssä on käynnissä hanke, jossa nivelraitiovaunuihin lisätään matalalattiainen väliosa matkustajien liikkumista helpottamaan. Väliosa on lisätty tähän mennessä jo reiluun 20 nivelvaunuun.


www.laituri.hel.fi



Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös