• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: HSL vahvistaa pikkujoulukauden yöliikennettä

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Pikkujoulujuhlista yöbussilla kotiin

HSL vahvistaa viikonloppuisin ajavien aamuyön bussien liikennettä pikkujoulukaudella, jotta kaikki juhlista palaavat mahtuvat kyytiin.

Helsingin, Espoon ja Vantaan aamuyölinjojen liikenteessä on lisäbusseja viikonloppuisin 19. 11. – 19.12. Espoon busseilla 210N ja 220N on myös lisävuoroja: linjalla 210N ajetaan lisälähtö Helsingistä klo 2.50 ja linjalla 220N klo 4.12.

Lisälähdöt Espooseen liikennöidään myös itsenäisyyspäivää 6.12. edeltävänä yönä. Lisäksi linjan 210N lähtö klo 4.02 ajetaan pikkujoulukaudella myös perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Aamuyön bussit kulkevat perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisinä öinä Helsingistä eripuolille pääkaupunkiseutua. Vuoroja on noin 4.30 asti ja ne ajetaan myös itsenäisyyspäivää 6.12. edeltävänä yönä.

Aamuyölinjojen aikataulut

Lisäksi itäiseen Helsinkiin on viikonloppuisin aamuyön liikennettä seuraavilla bussilinjoilla:
85N, 90N, 92N, 94N, 96N ja 97N.

Vantaan ja Keravan suuntaan on viikonloppuisin aamuyön lähtöjä myös linjoilla 620N ja 633N.

Vantaan sisäinen linja 61 liikennöi päivittäin läpi yön ja linja 62 perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisinä öinä.

Lähijunat kulkevat viikonloppuisin myöhempään kuin arkisin. Yöjunat ovat liikenteessä myös itsenäisyyspäivää 6.12. edeltävänä yönä. Viimeiset lähdöt ovat:

T-juna Helsingistä Riihimäelle klo 2.31
N-juna Helsingistä Keravalle klo 2.01 ja Keravalta Helsinkiin klo 2.45
M-juna Helsingistä Vantaankoskelle klo 2.33 ja 3.03 ja Vantaankoskelta Helsinkiin klo 3.01
L-juna Helsingistä Kirkkonummelle klo 2.47 ja 3.47
Lähijunien aikataulut VR:n sivuilla

Yöllä on käytössä yötaksa

HSL-alueen joukkoliikenteessä on voimassa yötaksa kaikkina öinä klo 2.00 - 4.30. Tänä aikana kaikilta matkustajilta peritään samansuuruinen maksu lipun kelpoisuusalueen mukaan. Esimerkiksi kaupunkien sisäiset, kuljettajalta, konduktööriltä tai automaatista ostetut kertaliput sekä kännykkälippu maksavat 4 euroa ja vastaavat seutuliput 5 euroa.

Yötaksan mukaiset hinnat lipputyypeittäin ja matkustusalueittain löytyvät Hinnat-sivuilta.

Kausiliput eivät ole voimassa yötaksan aikana lukuun ottamatta vapaalippuja ja suoraveloitettavia henkilökohtaisia kausilippuja. Ennen klo 2.00 ostetut normaalihintaiset arvo- ja kertaliput sekä kännykkälippu kelpaavat yötaksan aikana, jos niiden vaihto-oikeus on voimassa.

Vuorokausilippuja myydään yötaksan voimassa ollessa normaaliin hintaan liikennevälineissä ja automaateissa. Ennakkoon ostetut, kertakortille ladatut liput kelpaavat yötaksan aikana ja myös lipun ensimmäisen leimauksen voi tehdä silloin.



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös