• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Vuosaaren metroasemalla vain tuloraide käytössä

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Laituriovien rakentaminen Vuosaaren metroasemalle on edennyt vaiheeseen, jossa lähtölaituri (raide 2) varataan kokonaan metron laituriovien rakennustöille. Maanantaista 29.11. lähtien niin lähtevät kuin saapuvat metrojunat käyttävät Vuosaaressa vain tulolaituria (raide 1).

Ruuhka-aikoina metrojuna päästää ensin matkustajat kyydistä, ja jatkaa sen jälkeen kääntöraiteelle. Juna ei ota uusia matkustajia tässä vaiheessa. Seuraava lähtevä metrojuna tulee laituriin välittömästi laiturin vapauduttua.

Laituriovet otetaan Vuosaaressa käyttöön tämän hetkisen aikataulun mukaan tammikuun loppupuolella. Käyttöönotto on viivästynyt hieman alkuperäisestä suunnitelmasta, sillä turvallisuussyistä ovien muotoilua oli muutettava ennen käyttöönottoa.

Valmistuttuaan laituriovet parantavat turvallisuutta ja viihtyisyyttä metron laituritasolla. Vuoden 2013 aikana laituriovet rakennetaan kaikille metroasemille. Laituriovien rakentaminen liittyy Helsingin metron uudistumiseen eli liikenteenohjausjärjestelmän automatisointiin ja metron laajenemiseen länsimetron aloittaessa liikennöinnin.


www.hkl.fi/uusimetro



Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös