• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Helsingin uudet raitiovaunut toimittaa Transtech

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HKL:n johtokunta valitsi kokouksessaan 2.12. HKL:n uusien raitiovaunujen toimittajaksi suomalaisen kiskokalustonvalmistajan Transtech Oy:n. Tarjousvertailussa Transtech osoittautui muihin tarjoajiin Bombardieriin ja CAF:iin nähden kokonaistaloudellisesti edullisemmaksi ja laatuvertailussa parhaimmaksi.

Hankinnan ensimmäiset kaksi vaunua nähdään Helsingissä vuonna 2013. Vaunuilla tehdään testiajoja, jotta saadaan kokemuksia mm. talviajosta ennen sarjavaunujen valmistusta. Vaunujen sarjatuotanto alkaa 2014 ja varsinaiset toimitukset Helsinkiin vuoden 2015 lopulla.



Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Toivottavasti ovat hyviä nuo Transtechin vaunut. Uusi tekijä kuitenkin, joten varmuutta toimivuudesta ei kuitenkaan taida olla, mutta ainakin yritys on suomalainen, joten eivätköhän ole suunniteltu kestämään Suomen ilmasto paremmin kuin muut - ja myös "Helsingin eritysolot".
 
Takaisin
Ylös