• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Vartiointia lisätään kuljettajien ja matkustajien turvaksi

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Vartiointia lisätään kuljettajien ja matkustajien turvaksi

HSL on yhteistyössä linja-autoliikennöitsijöiden, HKL:n, VR:n ja poliisin kanssa sopinut vartioinnin tehostamisesta ja turvahenkilökunnan näkyvyyden lisäämisestä keskeisissä bussiterminaaleissa. Vartiointia lisätään jo tulevana viikonloppuna ilta- ja yöliikenteen aikaan Elielinaukiolla, Rautatientorilla ja Kampin metroaseman ympäristössä.

HSL suunnittelee yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa lisätoimia, joilla parannetaan joukkoliikenteen henkilökunnan ja matkustajien turvallisuutta. HSL koordinoi näitä toimia, joihin kuuluu myös joukkoliikenteen turvallisuusstrategian päivittäminen yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Bussiliikenteen hankinnassa HSL on ottanut turvallisuuskysymykset huomioon vaatimalla uuteen kalustoon kuljettajaa suojaavan turvaohjaamon ja suosimalla tarjousvertailussa turvakameroiden asentamista busseihin.

HSL suhtautuu erittäin vakavasti kuljettajiin ja muuhun henkilökuntaan sekä matkustajiin kohdistuvaan väkivaltaan. Turvahenkilökunnan lisääminen joukkoliikenneterminaaleissa voi vähentää häiriökäyttäytymistä, muttei ratkaise koko ongelmaa. Turvattomuus kaduilla ja muissa yleisissä tiloissa on laajempi yhteiskunnallinen ilmiö, ja sen ennaltaehkäisy on koko yhteiskunnan vastuulla.



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös