• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: HKL ja Transtech sopimukseen raitiovaunuhankinnasta

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HKL ja suomalainen kiskokalustonvalmistaja Transtech allekirjoittivat sopimuksen 40 uuden raitiovaunun hankinnasta torstaina 24.3. Sopimus käsittää 40 vaunun lisäksi option 90 lisävaunusta, mikäli raitiovaunuliikenteen laajennukset Helsingissä toteutetaan suunnitelmien mukaisesti. Sopimuksen arvo ilman optioita on 113 miljoonaa euroa.

HKL:n johtokunta valitsi joulukuussa Transtechin uusien vaunujen toimittajaksi. Valinnassa korostuivat Transtechin tarjouksen kokonaisedullisuus ja erityisesti vaunujen soveltuvuus laadultaan Helsingin vaativiin sää- ja liikenneolosuhteisiin.

Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen raitiovaunujen hankintaprojekti jatkuu tarkennettujen teknisten suunnitelmien laatimisella ja vaunun etuosan luonnollisen kokoisen mallin valmistamisella. Rakenteellisen ja teknisen suunnittelun rinnalla tehdään muotoilusuunnittelua, jotta tuleva vaunu on käytettävyydeltään matkustajille paras mahdollinen ja vaunun ulkoasu sopii Helsingin kaupunkikuvaan ja olemassa olevaan raitiovaunukalustoon.

Uudet raitiovaunut ovat koko pituudeltaan matalalattiaisia, 27,3 m pitkiä ja niissä on 73 kiinteää istumapaikkaa. Kokonaispaikkamäärä nousee yli 140:n. Vaunussa on tilaa myös neljälle pyörätuolille tai lastenvaunuille.

Hankinnan ensimmäiset kaksi vaunua nähdään Helsingissä vuonna 2013. Vaunuilla tehdään testiajoja, jotta saadaan kokemuksia mm. talviajosta ennen sarjavaunujen valmistusta. Vaunu-jen sarjatuotanto alkaa 2014 ja varsinaiset toimitukset Helsinkiin vuoden 2015 lopulla.

Transtech Oy on kiskokaluston ja keskiraskaiden konepajatuotteiden sopimusvalmistaja, jonka toimipaikat ovat Oulussa ja Kajaanin Otanmäessä. Tilikauden 2011 ennakoitu liikevaihto on noin 80 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää Oulussa ja Otanmäessä noin 400 henkilöä.



Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös