• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Helsingin linjoille vähäpäästöisiä busseja

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Vähäpäästöisiä busseja Helsingin linjoille

Osalla Helsingin sisäisen liikenteen linjoista vaihtuu liikennöitsijä tammikuussa 2012 HSL:n järjestämän tarjouskilpailun tuloksena. Liikenteeseen saadaan kaiken kaikkiaan 29 uutta bussia.

Uusista autoista kaksi kappaletta on kaksiakselisia vähäpäästöisiä, hiljaisia hybridibusseja, jotka tulevat linjalle 24, Erottaja - Seurasaari. 18 bussia on EEV-päästötason kaksiakselisia autoja ja yhdeksän EEV-päästötason teliautoja.

Liikenteeseen tulevista busseista 24 käyttää polttoaineenaan NExBTL-biodieseliä, jota käytettäessä kasvihuonekaasupäästöt vähenevät 51 prosenttia, hiukkaspäästöt 30 prosenttia ja typen oksidit 10 prosenttia fossiiliseen dieselpolttoaineeseen verrattuna.

Tammikuusta 2012 alkaen HSL:n tilaamasta bussiliikenteestä arviolta 37 prosenttia hoidetaan vähäpäästöisillä (EEV-normit täyttävillä) busseilla.

Matkustusmukavuutta lisää se, että kaikki uudet bussit on varustettu muun muassa matkustamotilan ilmastoinnilla sekä ajotapaa seuraavalla järjestelmällä. Myös muutamin käytettyihin busseihin asennetaan matkustamotilan ilmastointilaitteita sekä pakokaasun puhdistuslaitteistoja.

Kuljettajan työturvallisuutta parannetaan turvaohjaamolla sekä kameravalvonnalla. Uusista busseista 26 on varustettu alkolukolla. Myös osaan käytetystä kalustosta asennetaan alkolukko.

HSL:n tarjouskilpailussa oli mukana kaiken kaikkiaan 18 linjaa ja 71 linja-autoa arkisin. Kilpailussa mukana olleen liikenteen volyymi on noin 5,2 miljoonaa linjakilometriä eli noin kuusi prosenttia HSL:n tilaamasta liikenteestä sekä kilometreillä että automäärillä mitaten.

Tällä kierroksella kilpailutettujen liikennöintisopimusten hinta nousi keskimäärin 5 prosentilla.

Tarjouskilpailuun osallistui kuusi liikennöitsijää. Tarjouksia jätettiin yhteensä 39 kappaletta.

Linjat ja liikennöitsijät 1.1.2012 alkaen

Linjat 20, 20N, 04N
Veolia Transport Vantaa Oy ja Veolia Transport Espoo Oy tarjousyhteenliittymä

Linjat 81, 81B, 80, 82, 82B, 83
Nobina Finland Oy

Linjat 24, 40, 42, 43, 02N, 41
Helsingin Bussiliikenne Oy

Linjat 75, 77, 05N
Helsingin Bussiliikenne Oy



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös