• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Vapun liikenne Helsingin seudulla

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Vapun liikenne Helsingin seudulla

Vappuaattona Helsingin seudun liikenteessä ajetaan lauantaiaikatauluin.

Vapunpäivänä metro, lähijunat ja bussit ajavat lauantaiaikatauluin. Bussien ja lähijunien aamuyöliikennettä, joka normaalisti ajetaan vain lauantain jälkeisenä yönä, ei ajeta vapunpäivän jälkeisenä yönä. Helsingin Jouko-kaupunginosalinjat eivät liikennöi. U-linjat ajavat sunnuntaiaikatauluin.

Raitiovaunut ja Suomenlinnan lautta ajavat vapunpäivänä sunnuntaiaikatauluin.

Vapunaaton poikkeusreitit ja lisäliikenne

Vapunaattona Helsingin ydinkeskustan kadut rauhoitetaan jalankulkijoille klo 17 alkaen. Aleksanterinkadun raitiolinjat ajavat poikkeusreittejä noin klo 17 alkaen aaton yöliikenteen loppuun. Eirassa liikennöi raitiolinjoja korvaava bussi 3X.

3B ajaa Eirassa linjan 1A päätepysäkille. Tehtaankatu välillä Eiran sairaala - Olympiaterminaali jää ajamatta.

3T ajaa Kampista tullessaan Mannerheimintietä, Bulevardia ja Fredrikinkatua linjan 1A päätepysäkille Pursimiehenkadulle. Reittiosuus Kaivokadun ja Aleksanterinkadun kautta Etelärantaan jää ajamatta.

Raitiolinjoja 3B ja 3T Ullanlinnassa ja Etelärannassa korvaava bussi 3X liikennöi 10 minuutin välein n. klo 17.00 - 0.30. Bussi lähtee Pursimiehenkadulta, ajaa Laivurinkatua ja Tehtaankatua Etelärantaan ja edelleen Pohjoista Makasiinikatua pitkin Unioninkadulle, josta se palaa Eteläisen Makasiinikadun, Tehtaankadun sekä Fredrikinkadun ja Bulevardin kautta Pursimiehenkadulle.

Kartta kolmosten poikkeusreitistä ja bussista 3X (pdf, 512kB): Näytä liitetiedosto 760

Linjat 4 ja 4T kiertävät molemmissa ajosuunnissa Rautatieaseman, Kaisaniemenkadun ja Kruununhaan kautta. Aleksanterinkatu jää ajamatta.

Linjat 7A ja 7B ajavat Rautatieaseman ja Kaisaniemenkadun kautta. Kruununhaka ja Aleksanterinkatu jäävät ajamatta.

Bussi 16 siirtyy poikkeusreitille noin klo 17 ja jatkaa poikkeusreitillään vapunpäivään klo 18 asti. 16 ajaa Herttoniemen suuntaan Kaivokadun ja Kaisaniemenkadun kautta. Hernesaaren suuntaan reitti on Kaisaniemenkatu - Vilhonkatu - Keskuskatu - Kaivokatu - Mannerheimintie.

Helsingin sisäisillä bussilinjoilla on vappuaaton jälkeisenä yönä lisäautoja. Useilla Espoon, Kauniaisten, Keravan, Kirkkonummen ja Vantaan sisäisillä bussilinjoilla sekä lähijunilla on lisävuoroja yöliikenteessä. Myös seudullisilla bussilinjoilla on runsaasti lisälähtöjä, jotka sijoittuvat lauantain viimeisten lähtöjen ja aamuyön linjojen väliin ja poikkeavat normaaleista aikatauluista.

Kampin terminaali suljetaan vapunaaton jälkeisenä yönä klo 2.30, jonka jälkeen bussit lähtevät Kampin metroasemalta.

Metro ajaa vapunaattona kaksi tuntia normaalia pitempään.

Metron viimeiset lähdöt vappuyönä:
Mellunmäestä Ruoholahteen klo 1.06
Vuosaaresta Ruoholahteen klo 1.11
Ruoholahdesta Vuosaareen klo 1.21
Ruoholahdesta Mellunmäkeen klo 1.26.

Bussi 16X, Herttoniemi - Kulosaari, ajaa normaalin lauantaiaikataulun mukaa. Myös metron liityntäbussien liikenne päättyy normaaliin aikaan.

Vappuyön lisälähdöt (pdf, 141kB): Näytä liitetiedosto 1140

Vapunpäivän poikkeusreitit ja lisäliikenne

Helsingin liikenteessä järjestetään vapunpäivänä useita kulkueita, jotka aiheuttavat viivästyksiä keskustan linjoille. Liikenteessä on lisäratikat 3X ja 10X sekä lisäbussi 14X.

Raitiolinja 3X ajaa klo 8.30 - 17.50 reittiä Rautatieasema - Kauppatori - Kaivopuisto - Eira - Bulevardi - Rautatieasema.
Raitiolinja 10X liikennöi klo 8.00 - 17.50 reittiä Kirurgi - Ooppera - Kirurgi.

Lisäbussi 14X ajaa klo 8.30 - 11.50 reittiä Töölön tori - Kaivopuisto kymmenen minuutin välein. Bussi ajaa klo 13.00 - 18.28 reittiä Kaivopuisto - Kamppi kahdeksan minuutin välein.



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös