Näytetään tulokset 1-1/1

Viestiketju: HSL Mobiilikilpailun voittoon ReittiGPS, RouteClock ja Seutuseikkailu

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  8670

  oletus HSL Mobiilikilpailun voittoon ReittiGPS, RouteClock ja Seutuseikkailu

  HSL Mobiilikilpailun voittoon ReittiGPS, RouteClock ja Seutuseikkailu

  Kuusi palkittiin, kahdelle kunniamaininta

  HSL Mobiilikilpailussa etsittiin pyöräilyyn, kävelyyn ja joukkoliikenteen käyttöön kannustavia palveluja. Kilpailun voittoon nousi kolme työtä: ReittiGPS, RouteClock ja Seutuseikkailu. Kaikkiaan palkintoja jaettiin kuusi, lisäksi annettiin kaksi kunniamainintaa. Yhteensä voittajille oli jaossa 12 000 euroa.

  Palkinnot jaettiin kolmessa kategoriassa ja kussakin palkittiin kaksi työtä. Voittajiksi kruunattiin ReittiGPS, RouteClock ja Seutuseikkailu. Hopealle ylsivät Tässä.fi, Audioreitit ja Rate a ride. Kunniamaininnat saivat Andropas ja Kyyti.

  ”Kilpailu oli erittäin tasokas ja herätti runsaasti mielenkiintoa sovelluskehittäjien keskuudessa. Oli ilahduttavaa huomata, että HSL:n avoimet rajapinnat innostivat tuottamaan uusia ideoita. Palkituissa töissä korostuu arkipäivän hyödyllisyys, käytettävyys ja kekseliäisyys”, kertoo projektipäällikkö ja tuomariston puheenjohtaja Jari Honkonen HSL:ltä.

  Kilpailuun osallistui kaikkiaan 60 kehittäjää. Kilpailun järjesti HSL yhteistyössä Forum Virium Helsingin kanssa. Kilpailua tukivat HS Oma kaupunki, Vartti, Metro, Seasam, Logica, Mattersoft ja Nokia.

  Äänestä suosikkiasi

  HSL Mobiilikilpailun töistä järjestetään vielä erikseen yleisöäänestys Omakaupunki-sivustolla (http://omakaupunki.hs.fi/kampanja/kevytliikenne/). Äänestys avataan 16.5. ja se jatkuu toukokuun loppuun.

  Äänestyksen voittajat palkitaan kahdella Nokian kännykällä, Nokia N8 Ja X3. Myös äänestäjien kesken arvotaan yksi puhelin.

  Kännykän avulla perille

  Parhaana toimivana palveluna kilpailussa palkittiin Markus Halttusen ReittiGPS. Ohjelma tuo Helsingin seudun Reittioppaan iPhone-puhelimeen. Se hakee käyttäjän sijainnin perusteella reittiehdotukset valittuun osoitteeseen.

  Toisen palkinnon kategoriassa sai Adforen Tässä.fi. Palvelu yhdistää joukkoliikennetiedon ja palveluhakemiston. Se tuo kännykkään lähimmät palvelut, nähtävyydet ja tapahtumat. Käyttäjä voi hakea palvelusta esimerkiksi lähimmän pankkiautomaatin tai bussipysäkin.

  Kaikki aistit käyttöön

  Parhaaksi käyttöliittymäinnovaatioksi valittiin Janne Käen RouteClock. Sovellus visualisoi Reittioppaan tietoja ja siinä on havainnollinen käyttöliittymä. Työssä on innovatiivisesti yhdistetty reittiehdotukset kellotaulun tuttuun muotoon.

  Hopeasijalle sarjassa valittiin Juho Kostiaisen Audioreitit. Palvelussa käyttäjää opastetaan äänen avulla. Sovellus kertoo erilaisilla äänillä esimerkiksi sen, kauanko seuraavan bussin lähtöön on aikaa ja koska pysäkille on syytä lähteä. Äänet on sulautettu osaksi musiikin kuuntelua niin, etteivät ne täysin katkaise kappaletta.

  Kännykkäpeli vie kaupunkiseikkailuun

  Parhaana konseptina kilpailussa palkittiin Seutuseikkailu. Sen tekijöinä ovat Atte Hinkka, Jaakko Nygren, Timo Lehto, Tuomas Husu ja Youssef El-Khouri. Kyseessä on peli, jossa käyttäjä seikkailee aidossa kaupunkitilassa. Erilaiset kännykkään tulevat vihjeet ohjaavat pelaajan kohti salattua määränpäätä.

  Toisena konseptikategoriassa palkittiin Teemu Laineen Rate a ride. Sen ideana on sovellus, joka antaisi joukkoliikenteen matkustajille mahdollisuuden antaa palautetta kännykällä. Kommentteja voidaan kerätä esimerkiksi ajamisesta, siisteydestä ja asiakaspalvelusta.

  Kunniamaininnat kilpailussa saivat Aki Lehtisen Andropas sekä Ilkka ja Viljami Pirttimaan Kyyti. Andropas on ominaisuuksiltaan monipuolinen reittiopas Android-puhelimien käyttäjille. Kyyti puolestaan on sovellus, joka yhdistää kartan, pysäkkiaikataulut ja innovatiivisen opastuksen lähimmälle pysäkille.


  Kilpailun tuomaristo:

  Projektipäällikkö Jari Honkonen, HSL
  Kehitysjohtaja Pekka Koponen, Forum Virium Helsinki
  Vastaava päätoimittaja Janne Kaijärvi, Sanoma kaupunkilehdet
  ITS Director, Mika Vuorio, Logica
  CEO, Julius Telaranta, Seasam
  Services Sales Manager, Mikael Stendahl, Nokia
  Otso Kivekäs, Helsingin Polkupyöräilijät
  Managing Director, Mika Varjola, Mattersoft  Lue uutinen HSL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 03.06.2011 kello 14:53. Syy: päivitetty

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •