• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Kulosaaren metroasema avataan matkustajille

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Kulosaaren metroasema otetaan jälleen matkustajakäyttöön maanantaina 6.6., jos perjantain viranomaistarkastuksissa aseman avaaminen hyväksytään. Aseman käyttöönoton yhteydessä linjan 16X liikennöinti Herttoniemen ja Kulosaaren välillä loppuu. Metroasema avataan peruskorjauksen ollessa vielä kesken, ja matkustajat kulkevat kesän ajan varatien kautta aseman itäpäädystä. Lopullisesti aseman peruskorjaus valmistuu syksyllä.

Kulosaaren metroasemalla ei ole tässä vaiheessa käytössä hissiä, joten kulku asemalle ei ole esteetön. Pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa liikkuvien matkustajien toivotaan käyttävän Kulosaareen liikennöiviä bussilinjoja 11, 16, 58, 58B, 59 tai kutsulinjaa J84. Kaikkia linjoja ajetaan matalalattiaisilla busseilla. Linjaa 11 lukuun ottamatta niillä on yhteys mm. Herttoniemen metroasemalle.

Itäväylällä Kulosaaren tenniskeskuksen kohdalla oleva keskustan suuntaan ajavien bussien pysäkki Kulosaari (4000) ei kuitenkaan palvele liikuntarajoitteisia, sillä pysäkille pääsee vain portaita pitkin. Linjalle 16 tulee 6.6. alkaen väliaikainen pysäkki ”Rantatöyry” Herttoniemestä päin ajettaessa. Pysäkki on Kulosaaren puistotiellä juuri ennen Tupasaarentietä. Se on käytössä siihen saakka, kunnes metroaseman hissi ja liukuportaat saadaan käyttöön.

Kulosaaren aseman peruskorjausurakasta on saatu nyt valmiiksi laiturialueen kattaminen ja laiturin pintarakenteiden saneeraus. Uuden lippuhallin rakentaminen on vielä kesken. Lippuhallia laajennetaan ja sinne rakennetaan liukuportaat. Käytettävyyden lisäksi remontti kohentaa metroaseman viihtyisyyttä ja turvallisuutta.

HKL on Kulosaaren metroaseman peruskorjausurakan tilaaja. Rakennuttajana toimii HKR-Rakennuttaja.



Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vs: Metrohavaintoja 2012

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunk...oaseman_katto_vuotaa/?ref=tf_iOKboksi_news_p1

HS sanoi:
Kulosaaren metroasemaa käyttävien matkustajien kannattaa varautua käyttämään sateenvarjoa tai vedenpitäviä vaatteita huonolla säällä. Huomattavasti arvioitua pidempään kestäneen peruskorjauksen jälkeen viime vuoden syyskuussa avatun aseman katto vuotaa.

Vesi päätyy laiturille metromatkustajien kiusaksi.

Viime lauantaina Kulosaaren kautta kulkenut metromatkustaja hämmästyi, kun katosta alkoi sateella tihuttaa vettä. Katon keskiosista tihkunut vesi kasteli kulkuväylien lisäksi laiturinäyttöjä ja asemalle sijoitetun välipala-automaatin.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vs: Metrohavaintoja 2012

kiirehditty liikaa?

Remppa siis valmistui kuukausia myöhässä.

En tiedä mitään ko. urakasta, mutta jos nyt katsoo mitä HKR:stä ja Länsimetron urakoista on viime aikoina kuulunut, niin rehellisyys ei ole alalla ihan se kaikkein korkein hyve.
 
Vs: Metrohavaintoja 2012

Säästetty/kiirehditty liikaa? Jos asema on peruskorjauksen jälkeen vielä noinkin huonossa kunnossa ei työtä ole todellakaan tehty kunnolla.

Ja HKL:n isännöitsijä Kahilalta aika erikoinen asenne koko asiaan, hänen mukaansa peruskorjauksen jälkitarkastuksissa ei ole esiitynyt mitään "tavallisuudesta poikkeavaa". Rakennusteknistä virhettä ei hänen mukaansa ole tapahtunut koska asemaa ei ole rakennettu täysin vesitiiviiksi. "Ääriolosuhteissa laiturialueelle voi tulla vettä, ei se vaarallista ole" kommentoi Kahila! Katto siis vuotaa kuin seula pienemmälläkin sateella eikä siinä ole mitään erikoista? Ainakin oman maalaisjärkeni mukaan katteen kuin katteen tärkein tehtävä on pitää vettä! Jos se ei pidä, niin silloin katteessa on vikaa joka tulee korjata.
 
Viimeksi muokattu:
En ole Kulosaaressa käynyt, mutta kuvien mukaan siellä on samantapainen katto kuin Kalasatamassa. Eli "väärinpäin oleva harjakatto" ja siksi kaikki vesi laskeutuu keskelle. Talvella luistimet mukaan :tongue:
Suunnittelija on sama kuin Kalasataman asemalla.
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös